Έφυγα ατόφιος από τη νύχτα

Έφυγα ατόφιος από τη νύχτα

«Έγινε ένα θαύμα στη ζωή μου, άλλαξα ζωή και πήρα δρόμο, μην το πούμε, άλλοι μπορεί να πιστεύουν και να το εγκρίνουν και άλλοι να μην γουστάρουν. Εγώ θέλω με όλο τον κόσμο να είμαι εντάξει. Είχα βέβαια την προαίρεση, στην άσφαλτο δεν μπορείς να φυτέψεις, εγώ ήμουν πρόσφορο χώμα και αναζητούσα αλήθειες. Ήλθε ένας άνθρωπος, λοιπόν, και με είδε: Κοινούση, κάτι σε περιμένει, κάτι θα αλλάξει τη ζωή σου, μου άφησε μια Αγία Γραφή.

Από εκείνη την ημέρα που ήλθε ο άνθρωπος, αυτό είπα στη Νέα Υόρκη, στον ‘‘Εθνικό Κήρυκα’’, όταν με ρώτησαν ‘‘τι θες να συναντήσεις στη ζωή σου;’’. Τον Ιησού Χριστό. Από τότε έβγαλα αυτό που ζητούσα. Δεν το βλέπω θρησκόληπτα. Θυσιάστηκε ανιδιοτελώς, τον έκανα αρχηγό της ζωής μου, τι δουλειά έχω να βλέπω ξεβράκωτες; Να διαφημίζουν τις γυναίκες του; Με παρέσυραν τα μπουζούκια, αλλά δεν με ενέπνεαν. Από τη μια πόρτα μπήκα και από την άλλη βγήκα, έφυγα ατόφιος από τη νύχτα. Εξακολουθούσα και έγραφα τραγούδια. Αλλά όχι στις δύο μεγάλες εταιρείες που είχαν μείνει».

«Πρώτο μου επάγγελμα ήταν να γυαλίζω παπούτσια, σε κουρείο, σε καφενείο, ήμουν δέκα χρονών, δεν ντρεπόμασταν, διασκεδάζαμε. Τα πρώτα μου ακούσματα τα είχα πιο μπροστά από άλλους, είχε ο πατέρας μου -που ήταν τυφλός- γραμμόφωνο όταν ήρθαμε από Χίο. Ο Καζαντζίδης, ο Τσαουσάκης, ο Τζουανάκος, αυτά μπήκαν μέσα μου, από τότε που γύρναγα με τον πατέρα μου».

Υπογραφή: Γιώργος Κοινούσης, τραγουδιστής

Φωτό: patrasgossipnews.gr


Σχολιάστε εδώ