Αναζητούνται απαντήσεις για τις παράνομες τοποθετήσεις προϊσταμένων

Αναζητούνται απαντήσεις για τις παράνομες τοποθετήσεις προϊσταμένων

H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και η διοίκηση του Κτηματολογίου συνεχίζουν ακάθεκτοι την περιφρόνηση τόσο των βουλευτών όσο και των δημοσιογράφων για ορισμένα θέματα του Κτηματολογίου.

Αναφερόμαστε στην αποκάλυψη της εφημερίδας μας, σύμφωνα με την οποία οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 2010 η τότε διοίκηση του Κτηματολογίου, χωρίς καμιά διαδικασία, τοποθέτησε παράνομα σχεδόν τριάντα προϊσταμένους διευθύνσεων και τμημάτων, οι οποίοι εδώ και μία οκταετία ουδέποτε αξιολογήθηκαν, καθώς μετατράπηκαν σε… ισόβιους.

Πέρασαν τέσσερις μήνες από τότε που ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του στη Βουλή, ζήτησε από τον υπουργό Περιβάλλοντος να τον ενημερώσει για τις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων την τελευταία οκταετία, το πόρισμα των ελεγκτών και την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τις παράνομες τοποθετήσεις.

Τέσσερις μήνες, κατά τους οποίους ο Γιώργος Σταθάκης περιφρονεί προσβλητικά τον βουλευτή και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δεν έχει απαντήσει, παρότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις μας, απα­ντώντας στον αχαιό βουλευτή (και υποψήφιο δήμαρχο Πάτρας) πως –πράγματι– οι ελεγκτές συνέταξαν την υπ’ αριθμ. 120/Α/2018 έκθεση ελέγχου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος όμως, ευτυχώς, είναι… πεισματάρης και επανήλθε πρόσφατα στη Βουλή με ερώτησή του, ζητώντας από τον Γιώργο Σταθάκη να δημοσιοποιήσει το πόρισμα και τις ενέργειες που έχει κάνει.


Σχολιάστε εδώ