Να μοιραστούμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα για να ξεχάσουμε την κλοπή προτείνει ο «Guardian»!

Να μοιραστούμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα για να ξεχάσουμε την κλοπή προτείνει ο «Guardian»!

Ο αρθρογράφος του «Guardian» προτείνει, για να τερματιστεί η διαμάχη της Αθήνας και του Λονδίνου για το πού ανήκουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα, να τα μοιραστούν και οι δύο πλευρές. Ο Φλόριαν Σμιντ – Γκαμπέν, κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη συνέντευξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου και στην απάντηση της ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού, γράφει:

«Τόσο οι Βρετανοί όσο και οι Έλληνες έχουν βάσιμα επιχειρήματα. Ίσως ακόμη και οι έλληνες θεοί θα δυσκολεύονταν να αποφασίσουν αν τα Γλυπτά θα έπρεπε να μείνουν στο Βρετανικό Μουσείο ή να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ίσως να είχαν καταλήξει στο ίδιο σημείο, όπως οι Ευμενίδες του Αισχύλου: ένα αδιέξοδο. Όμως, στην περίπτωση των Γλυπτών, αυτό θα ήταν καταστροφικό». Μάλλον, όμως, η λύση που προτείνει είναι αυτή που είχε δώσει η θεά Αθηνά στην τραγωδία του Αισχύλου, που είχε καταφέρει να ηρεμήσει τις Ερινύες Ευμενίδες, οπότε αυτό θέλει να καταφέρει και ο Γκαμπέν, να ηρεμήσουμε βασικά εμείς και να «ξεχάσουμε» πως βρέθηκαν στην κατοχή των Βρετανών τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Φωτό: haniotika-nea.gr


Σχολιάστε εδώ