Ξεκάθαρο το προβάδισμα του Μώραλη

Ξεκάθαρο το προβάδισμα του Μώραλη

-Στο 40% τον φέρνουν οι δημοσκοπήσεις, με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι γύρω στο 15%
-Πάει καλά ο υποψήφιος της ΝΔ Ν. Βλαχάκος

Η σαφής υπεροχή του Γιάννη Μώραλη και η πολύ σημαντική ενίσχυση του συνδυασμού του Νίκου Βλαχάκου, που πρόσκειται στη ΝΔ, είναι τα στοιχεία που φωτογραφίζουν την προεκλογική ατμόσφαιρα των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά. Στην αντίπερα όχθη, στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί κατήφεια και περισυλλογή, καθώς παρ’ όλο το… σπρώξιμο της κυβέρνησης, ο υποψήφιός τους Νίκος Μπελαβίλας δεν… τραβάει.

Η άγνοιά του για τα τεκταινόμενα στον Πειραιά, η έλλειψη προτάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του κόσμου και οι επιθέσεις που κάνει στις δημοτικές επιχειρήσεις που παράγουν έργο και έχουν απομακρύνει τον κόσμο. Εμφανής είναι η δυσαρέσκεια στελεχών και σε πολλούς… κουνάνε το μαντήλι! Αντίθετα, η υποψήφια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου επισκέπτεται νοσοκομεία, κοινωνικές δομές, κ.λπ., και δείχνει με κάθε τρόπο το ανθρωποκεντρικό στίγμα της φιλοσοφίας του συνδυασμού της.

Το κύριο χαρακτηριστικό της περασμένης εβδομάδας ήταν η μαζική ανακοίνωση επώνυμων Πειραιωτών για το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έχει μπει πολύ δυνατά στον… προεκλογικό μαραθώνιο. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Βλαχάκος έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της ομάδας Μιχαλολιάκου και αύριο στις 7.30 το βράδυ θα ανακοινώσει επίσημα τον συνδυασμό του σε μεγάλη εκδήλωση στο ΕΒΕΠ.

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη Μιχαλολιάκου έκλεισαν με τον Μώραλη (ο Παναγιώτης Ρέππας και ο Γρηγόρης Καψοκόλης), ενώ άλλοι, με επικεφαλής την Πασχαλίνα Καλαγιά και τον Κυριάκο Μανωλάκο, στηρίζουν Βλαχάκο και θα κατέβουν μαζί του. Την πλήρη στήριξη στον Βλαχάκο διακήρυξε και ο επικεφαλής της παράταξης «Μας ενώνει ο Πειραιάς» Τάσος Κάρλες, ο οποίος όμως με δήλωσή του ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από 33 χρόνια συνεχούς και συνεπούς παρουσίας.

Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στον Γιάννη Μώραλη με ποσοστά από 33% μέχρι 40%, στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Βλαχάκος με ποσοστό πάνω από 20%, τρίτος ο Νίκος Μπελαβίλας με 12% – 15%, ενισχυμένο εμφανίζεται το ΚΚΕ, ενώ πτώση εμφανίζει η Χρυσή Αυγή.
Στο νέο δημοτικό συμβούλιο φαίνεται να εισέρχεται και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ένα ποσοστό της τάξης του 3%, που μπορεί να της διασφαλίσει δύο συμβούλους. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι περίπου 15%.


Σχολιάστε εδώ