Το ατρόμητο χαμόγελο

Το ατρόμητο χαμόγελο

+ Παρουσίαση Βιβλίου



Συγγραφέας
Νικόλας Ρώσσης
Εικονογράφος
Δημήτρης Φουσέκης


Όταν ένας δράκος απειλεί το βασίλειο, το αγόρι –ο πιο γενναίος ιππότης του κόσµου– αναλαµβάνει να σώσει τους συµπολίτες του. Ακόµα κι αν αυτοί δε θέλουν! Γίνονται, όµως, αυτά τα πράγµατα µε το ζόρι;
Ένα αγόρι, ο υπερήρωας σκύλος του, το τέρας της ντουλάπας κι ένας δράκος λύνουν τα πιο απίθανα µυστήρια.
Ακολουθήστε τους στη νέα σειρά «Μυστήρια Χαµόγελα».

Απόσπασμα βιβλίου

ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΤΙΝΑΧΤΗΚΕ προς τα εμπρός και το ξύλινο σπαθί του έσκισε τον αέρα κάνοντας ένα δυνατό γους! πριν σκάσει με φόρα στο μπράτσο του ρομπότ. Σήκωσε την ασπίδα του –ξύλινη κι αυτή– και απέκρουσε ένα χτύπημα από το φωτόσπαθο του ρομπότ. Έκανε μια πιρουέτα και έσκυψε, καταφέρνοντας δύο ακόμα επιδέξια χτυπήματα.
Έμεινε για λίγο ακίνητο, μέχρι να ηρεμήσει η ανάσα του. Το ρομπότ έκανε ένα βήμα πίσω και χαμήλωσε το φωτόσπαθό του. Οι μυρωδιές του καλοκαιριού πλημμύριζαν τον κήπο, αλλά το αγοράκι δεν τις πρόσεχε. Η μητέρα του του ’χε πει πως πρέπει να μοιράζεται το χαμόγελό του, αλλά σήμερα δεν είχε κανέναν να το μοιραστεί – μόνο το ρομπότ που του είχε φτιάξει ο σκύλος από κάτι παλιές κατσαρόλες. Οι γονείς του έλειπαν στις δουλειές τους και όλοι του οι φίλοι είχαν ήδη φύγει για τις διακοπές τους. Ο σκύλος του έλειπε πάλι σε μια μυστική αποστολή κι ακόμα και το τέρας της ντουλάπας είχε να φανεί από τότε που ανακάλυψε πού έκρυβαν τα χειμωνιάτικα ρούχα τους.
Πόσα παιχνίδια μπορεί να παίξει κάποιος μόνος του; Ακόμα και το ρομπότ τού φαινόταν βαρετό. Το αγοράκι έβαλε τα χέρια του στον φράχτη και ακούμπησε το κεφάλι του επάνω τους, χαζεύοντας βαριεστημένα τον δρόμο.
Ξαφνικά, άκουσε τρομπέτες και σήκωσε απορημένο το βλέμμα. Από τη γωνία του δρόμου ξεμύτισε μία πομπή από ανθρώπους επάνω σε τρομπέφαντες και στρουθοκαμήλους. Κίτρινα, κόκκινα, πράσινα και μπλε λάβαρα κυμάτιζαν πάνω από τις σέλες τους. Οι αναβάτες προχωρούσαν αγέρωχα, προσπαθώντας να ισορροπήσουν επάνω στα τεράστια ζώα.
Το αγοράκι έτρεξε έξω και στάθηκε μπροστά τους. Ένας τρομπέφαντας σταμάτησε απότομα και του έριξε ένα αλλήθωρο βλέμμα. Το αγοράκι τράβηξε το μπατζάκι του αναβάτη του.
«Συγγνώμη, κύριε, τι είστε;»
Αυτός τίναξε ενοχλημένος το πόδι του και αγκάλιασε τον λαιμό του τρομπέφαντα για να μην πέσει. «Δε βλέπεις, παιδί μου; Είμαστε οι ακόλουθοι του βασιλιά»…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Μανιώδης αναγνώστης που έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη ιστοσελίδων. Αρχιτέκτονας, κάτοχος διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Τώρα, συγγραφέας. Ο Νικόλας λατρεύει να γράφει. Ζει έξω από την Αθήνα, μέσα σε ένα δάσος, μαζί με τη γυναίκα του, το σκύλο τους και δύο πολύ αστεία γατιά, όλο και κάποιο απ’ τα οποία βρίσκεται στην αγκαλιά του.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Σειρά: Μυστήρια Χαμόγελα
Ηλικία: 5+
Κατηγορία: Σύγχρονη Λογοτεχνία, Κολιμπρί – Χιουμοριστικά μυθιστορήματα και ιστορίες
ISBN: 9789601675442


Παρουσίαση Βιβλίου

2 Μαρτίου 2019  – 13:00

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο Παιδικός IANOS (Αθήνα – Σταδίου 24) παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο της σειράς «Μυστήρια Χαμόγελα», με τίτλο Το ατρόμητο χαμόγελο του Νικόλα Ρώσση, σε εικονογράφηση του Δημήτρη Φουσέκη.

> Είσοδος ελεύθερη
> Για παιδιά από 4 ετών και άνω.


Σχολιάστε εδώ