Την παράδοση της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν αποφάσισαν να συνεχίσουν οι θαυμαστές της στην Αμερική

Την παράδοση της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν αποφάσισαν να συνεχίσουν οι θαυμαστές της στην Αμερική

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ άσκησαν διώξεις σε βάρος των μελών μιας οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Νέα Άρια Αυτοκρατορία» («New Aryan Empire») για ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, που περιλαμβάνει διακίνηση ναρκωτικών, απαγωγές και απόπειρες ανθρωποκτονιών, επιχειρώντας να σταματήσουν την εξάπλωσή της και να διαλύσουν την εξτρεμιστική αυτή οργάνωση.

Οι Αρχές τους παρακολουθούσαν περίπου δύο χρόνια, όταν έφθασαν στα ίχνη τους ερευνώντας υπόθεση φόνου. Η έρευνα των ομοσπονδιακών ονομάστηκε «Ως το χώμα», γιατί αυτό ήταν το σύνθημα των λευκών ρατσιστών, που γίνονταν μέλη της οργάνωσης και εννοούσαν ότι όποιος γίνεται μέλος παραμένει μέχρι θανάτου.

Οι παράνομες οργανώσεις της άκρας Δεξιάς πιστεύεται ότι εδώ και αρκετό καιρό έχουν πάρει στα χέρια τους το εμπόριο των μεθαμφεταμινών στις ΗΠΑ, με τις ομοσπονδιακές αρχές να δέχονται σκληρή κριτική, καθώς τις κατηγορούν ότι τα τελευταία χρόνια έδωσαν έμφαση στους ισλαμιστές εξτρεμιστές, αφήνοντας τους λευκούς ρατσιστές να δρουν σχεδόν ανενόχλητοι και τα διάφορα μορφώματά τους να εμφανίζονται σαν δηλητηριασμένα μανιτάρια παντού.

Ρατσιστικές πρακτικές που ταξίδεψαν στον Ατλαντικό και πλησίασαν και την Ευρώπη αρκετά επικίνδυνα…

Φωτό: newsweek.com


Σχολιάστε εδώ