Μητσοτάκης: Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις για τον Πρόεδρο

Μητσοτάκης: Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις για τον Πρόεδρο

Πρόωρη από κάθε άποψη θεωρούν στη Νέα Δημοκρατία τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εγκαλούν τον Αλ. Τσίπρα ότι άνοιξε το θέμα στη Βουλή στο πλαίσιο μικροκομματικών παιχνιδιών και για να προωθήσει τους προσωπικούς σχεδιασμούς του. Ειδικά η αναφορά του στο πρόσωπο του νυν Προέδρου Πρ. Παυλόπουλου εκτιμούν ότι είχε στόχο να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία.

Πληροφορίες από την Πειραιώς αναφέρουν ότι, παρά τις προκλήσεις του πρωθυπουργού –πιστεύουν ότι θα επανέλθει το επόμενο διάστημα–, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά του, τουλάχιστον το προσεχές διάστημα, όσον αφορά το πρόσωπο που θα στηρίξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το πιθανότερο είναι να περιμένει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν διεξαχθούν, προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις του. Θα είναι δε σε άμεση συνάρτηση με το πώς θα έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό την επόμενη ημέρα, αν θα μπορούν να διαμορφωθούν συμμαχίες και σε ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Παράγοντες του κόμματος ανέφεραν ότι άλλες θα είναι οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη σε περίπτωση αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και άλλες αν μετά τις εκλογές σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας. Ένας επιπλέον λόγος για το ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα τηρήσει στάση αναμονής είναι και το ότι στην Πειραιώς δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Μπορεί τώρα να δεσμεύεται ότι θα στηρίξει ξανά τον Πρ. Παυλόπουλο, αλλά πιστεύουν ότι πολύ εύκολα θα αλλάξει στάση αν διαπιστώσει ότι δεν τον βολεύει πολιτικά και κομματικά.

Θεωρείται δεδομένο ότι όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων ο Κ. Μητσοτάκης θα γίνει αποδέκτης πιέσεων από το εσωτερικό της παράταξης προς την κατεύθυνση να στηριχθεί εκ νέου ο Πρ. Παυλόπουλος. Πάντως, απαντώντας στην «πρόκληση» του πρωθυπουργού, που από το βήμα της Βουλής υπαινίχθηκε συμφωνία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ προκειμένου να στηριχθεί ένας εκ των Κ. Σημίτη – Β. Βενιζέλου, η Πειραιώς απέκλεισε κατηγορηματικά και τα δύο αυτά ενδεχόμενα.


Σχολιάστε εδώ