Η «μαφία» των ιδιωτικών επενδύσεων

Η «μαφία» των ιδιωτικών επενδύσεων

-200.000.000 ευρώ πρόστιμο στην Ελλάδα!

Για έργα τα οποία εκτελεί η Cosco (ΣΕΠ) στο Πέραμα, ύψους 350.000.000 ευρώ, με απευθείας αναθέσεις στην ίδια συνεχώς κοινοπραξία, κατατέθηκαν μηνυτήριες αναφορές από τους ιδιοκτήτες της κοινοπραξίας («ΤΕΚΑΛ» / Ψαλτάκος Π. και Κλέαρχος Γ. Ρούτσης ΑΕ), για τις οποίες επί μήνες διεξάγεται προανάκριση, η οποία μάλλον θα τεθεί στο αρχείο για τυπικούς λόγους ή γιατί τα ξαναβρήκαν οι διάδικοι.

Μια υπόθεση για την οποία θα ντραπεί όποιος διαβάσει τις καταθέσεις των μελών της κοινοπραξίας και τα σχετικά έγγραφα, κυρίως όσον αφορά το πώς «συναλλάσσονται» κάποιες τεχνικές εταιρείες ακόμα και για μεγάλα ιδιωτικά έργα. Όταν, δηλαδή, ο ένας εκ των «συνεργατών» αποκαλεί τον άλλο «ελεεινό, ψεύτη, ψυχασθενή, κοινό εκβιαστή, πλαστογράφο, κυνικό, δόλιο, τσαμπουκά, λαμόγιο κ.λπ.», αντιλαμβάνεται κανείς πώς εκτελούνται μεγάλα ιδιωτικά έργα στην Ελλάδα.

Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες του ΟΟΣΑ και της OLAF για τη μετατροπή του Πειραιά σε κέντρο διακίνησης προϊόντων απομίμησης (μαϊμού) από Κίνα προς Ευρώπη, κατηγορίες για τις οποίες ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω OLAF, επέβαλε στην Ελλάδα πρόστιμο 200.000.000 ευρώ! Σημειώνεται ότι ο ΟΟΣΑ κατέταξε το λιμάνι του Πειραιά έβδομο σε όλο τον κόσμο σε ό,τι αφορά τη διακίνηση λαθραίων προϊόντων.

Και πάλι όλοι στον Πειραιά γνωρίζουν ότι ήδη έχει εγκατασταθεί η κινεζική μαφία και η Καμόρα, που κάνουν κουμάντο στο κινέζικο, πλέον, λιμάνι του Πειραιά. Αυτά έχουν οι παραχωρήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις…


Σχολιάστε εδώ