Οι ακραίες φωνές δεν έχουν θέση στη ΝΔ

Οι ακραίες φωνές δεν έχουν θέση στη ΝΔ

Μήνυμα προς την πτέρυγα των «σκληρών» της παράταξης συνιστά η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές τον δημοσιογράφο Κ. Μπογδάνο. Με την κίνησή του αυτή θέλησε να καταστήσει σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια κεντροδεξιά παράταξη και δεν έχουν θέση σ’ αυτήν «ακραίες φωνές και απόψεις» που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Μητσοτάκη –για όσους γνώριζαν γεγονότα και καταστάσεις– δεν ήταν αυτό που λέμε «κεραυνός εν αιθρία».

Το θέμα απασχολούσε την Πειραιώς εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς σχεδόν σε καθημερινή βάση έφταναν διαμαρτυρίες και ενστάσεις όσον αφορά την επιχειρηματολογία του Κ. Μπογδάνου. Τόσο στις εμφανίσεις του στα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο), όσο –κυρίως– στα social media. Οι θέσεις και οι απόψεις του απέκλιναν ουσιαστικά από την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά, το κυριότερο, περιείχαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε βάρος μελών της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού. Και αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε ιδιαίτερα στον κ. Μητσοτάκη, που είναι σαφώς πιο μετριοπαθής.

Αυτό που έκανε να… ξεχειλίσει το ποτήρι ήταν μία αποστροφή του δημοσιογράφου, σύμφωνα με την οποία την επομένη των εκλογών πρέπει να μπουν τανκς στην ΕΡΤ, κάτι που –όπως ήταν φυσικό– προκάλεσε σάλο. Είχαν πάντως προηγηθεί και άλλα… επεισόδια που είχαν ενοχλήσει την ηγεσία της παράταξης. Με πιο χαρακτηριστική την εμφάνισή του στην αρχηγικού χαρακτήρα εκδήλωση του Άδ. Γεωργιάδη, όπου ο Κ. Μπογδάνος αυτοανακηρύχθηκε υποψήφιος της παράταξης. Και αυτό παρά τις κατά καιρούς σαφείς συστάσεις του κ. Μητσοτάκη προς άπαντες, καθώς είχε επισημάνει ότι τις υποψηφιότητες τις ανακοινώνει το κόμμα και όσοι βιάζονται και αυτοανακηρύσσονται υποψήφιοι θα υφίστανται τις συνέπειες.

Με τον αποκλεισμό του δημοσιογράφου ο αρχηγός της ΝΔ θέλησε να βάλει φρένο σε όσους έχουν ξεκινήσει ήδη προεκλογική εκστρατεία χωρίς να έχουν πάρει το πράσινο φως από την Πειραιώς.

Φωτό: newsbeast.gr


Σχολιάστε εδώ