Μετακινήσεις πρέσβεων

Μετακινήσεις πρέσβεων

-Ποιος πάει πού…

Από την Κεντρική Υπηρεσία σε αρχή της Εξωτερικής Υπηρεσίας:
Μ. Δαρατζίκης στη Βαρσοβία, Ν. Γαριλίδης στο Κάιρο, Π. Στουρνάρας στη ΜΑ Γενεύης, Δ. Κυβετός στο Νέο Δελχί, Ν. Πλεξίδας στη Χάγη, Μ. Διαμαντοπούλου στη ΜΑ ΟΥΝΕΣΚΟ, Ν. Αργυρός στη Ραμπάτ, Δ. Ζαβορίτης στο Ναϊρόμπι, Δ. Ζωητός στη Λίμα, Γ. Δημητριάδης στην Μπρατισλάβα, Α. Παρέσογλου στο Μοντεβιδέο, Κ. Πιπερίγκος στο Κουβέιτ, Σ. Γραμματά στα Τίρανα, Α. Αδαμίδης στο Ερεβάν, Δ. Παπανδρέου στο Βουκουρέστι, Α. Παπακώστας στη ΜΑ ΟΗΕ (θέση πρεσβευτή-συμβούλου).

Από αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας σε αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας:
Δ. Χρονόπουλος από τη Χάγη στη Σόφια, Ε. Τσαούσης από τη Βαρσοβία στην Τύνιδα, Ηλ. Ηλιάδης από το Βελιγράδι στο Τελ Αβίβ, Ν. Κοτροκόης από το Καράκας στην Κοπεγχάγη, Μ. Σαράντη από την Αμπούτζα στη ΜΑ ICAO, Δ. Καλαμβρέζος από τη ΜΑ ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, Γ. Ηλιόπουλος από το Σαράγεβο στο Πεκίνο…

Από αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας επιστρέφουν στην Κεντρική Υπηρεσία:
Ο Λ. Ροκανάς από το Πεκίνο, Γ. Πουκαμισάς από το Κίεβο, Π. Καλογερόπουλος από το Νέο Δελχί, Π. Σαρρής από τη Ραμπάτ, Α. Παπαδάκης από το Κουβέιτ, Μ. Διάμεσης από το Κάιρο, Ε. Γαλαθιανάκη από τις Βρυξέλλες, Ελ. Σουρανή από τα Τίρανα, Α. Νασίκα από τη ΜΑ ICAO, Μ.-Λ. Μαρινάκη από την Μπρατισλάβα, Θ.-Π. Αγγελάτου από την Τύνιδα, Β. Παπαδόπουλος από το Βουκουρέστι, Γ. Βασιλοκωνσταντάκης από τη Σόφια, Α. Κόρκα από τη Γενεύη, Ν. Βράιλα από το Ερεβάν, Γ. Ντάβαρης από τη Λίμα και Κ. Μοάτσος από το Ναϊρόμπι.

Κουκούτσι μυαλό…
Ζευγάρια επανενώνονται, ζευγάρια ξαναχωρίζουν, «φίλοι» βολεύονται, «πιστοί» ανταμείβονται… Με αυτό που λέγαμε για αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της Διπλωματικής Υπηρεσίας, τι ακριβώς γίνεται; Πότε θα υπάρξει συνολικός και συγκροτημένος σχεδιασμός των μετακινήσεων διπλωματών; Να ξέρει η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία γιατί στέλνει κάποιον σε συγκεκριμένη πρεσβεία και γιατί φέρνει κάποιον πίσω στην Κεντρική Υπηρεσία, για να τον αξιοποιήσει σε κάποια συγκεκριμένη θέση. Γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε ποτέ από τη μετριότητα και τις ανούσιες και τελικά αναποτελεσματικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις. Και θα παραμένει πάντοτε εγκλωβισμένο το ΥΠΕΞ σε ένα φαύλο σύστημα βολέματος ημετέρων, φίλων και «υπάκουων» διπλωματών… Ένα σύστημα που τελικά συμπαρασύρει στη μετριότητα ακόμη και τους εξαιρετικούς διπλωμάτες, που αγωνίζονται για το καλύτερο, κόντρα σε ένα αρρωστημένο περιβάλλον.

Και προαγωγές
Το Ανώτατο Υπηρεσιακό αποφάσισε και την προαγωγή εννιά διπλωματών από τον βαθμό συμβούλου πρεσβείας Α’ στον βαθμό πληρεξούσιου υπουργού Β’:
Ευ. Τουρνάκης, Γ. Στυλιανόπουλος, Ν. Παπαγεωργίου, Μ. Νικολάου, Τ. Καταπόδη, Ι. Πλώτας, Κ. Καμίτση, Αντ. Αλεξανδρίδης, Αλ.-Μ. Λυμπερόπουλος.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ