Καμμένος – Βαρουφάκης σφάζονται για το 2015

Καμμένος – Βαρουφάκης σφάζονται για το 2015

Ανεξήγητη η σιωπή της κυβέρνησης για όσα ήρθαν στο φως μέσα από τη διαμάχη Π. Καμμένου και Γ. Βαρουφάκη για το α’ εξάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015. Οι βαρύτατες κατηγορίες και καταγγελίες που α­ντάλλαξαν οι δύο πρώην υπουργοί αφορούν άμεσα και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, παρά ταύτα το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε να πάρει ευθέως θέση. Αντίθετα, από τη Νέα Δημοκρατία μιλούν για δικαίωση του Κυρ. Μητσοτάκη και της απόφασής του αμέσως μετά τις εκλογές να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα δραματικά γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου.

Έκπληξη προκάλεσε στο πανελλήνιο ο ισχυρισμός του προέδρου των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον οποίο ο Γ. Βαρουφάκης προωθούσε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ είτε διότι ήταν «υπάλληλος του Σόιμπλε» είτε διότι έπαιζε παιχνίδι προς όφελος των κερδοσκόπων, που θα αποκόμιζαν τεράστια κέρδη από την έξοδο της Ελλάδας. Υποστήριξε ακόμη ότι την τελευταία στιγμή ακύρωσε τα σχέδιά του αυτά ο πρωθυπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επίμαχη περίοδο είχαν κυκλοφορήσει σενάρια ότι η κυβέρνηση εξέταζε σχέδια για εναλλακτικό νόμισμα και ότι εμπνευστής τους ήταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης. Ο τελευταίος πάντως έσπευσε να διαψεύσει τις… αποκαλύψεις του κ. Καμμένου λέγο­ντας ότι πρόκειται για προϊόν της φαντασίας του και τίποτα περισσότερο. Ανέφερε μάλιστα ότι την επίμαχη περίοδο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. Κάτι που δεν απέχει από την πραγματικότητα, καθόσον είχε κάνει επίσημες δηλώσεις, λέγοντας ότι αν υπήρχε προοπτική για τη χώρα δεν θα είχε αντίρρηση για επιστροφή στη δραχμή.

«Κάθε μέρα που περνάει ενισχύεται η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», σχολίαζαν κορυφαίοι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι προφανές ότι το α’ εξάμηνο του 2015 έγιναν σημεία και τέρατα και η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Πρέπει να πέσει άπλετο φως στα γεγονότα αυτής της περιόδου και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συνέβη», υπογράμμιζαν.

Φωτό: liberal.gr


Σχολιάστε εδώ