Εισαγγελέας για τη συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα

Εισαγγελέας για τη συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα

Η υπόθεση της τηλεφωνικής συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, που δημοσιοποιήθηκε χθες το βράδυ, τίθεται υπό εισαγγελική έρευνα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε την διενέργεια έρευνας με αφορμή το θέμα της φερόμενης καταγραφής της συνομιλίας μεταξύ των δύο ανδρών η οποία, βάση όσων είδαν το φως της δημοσιότητας, αφορούσε τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας στο δάνειο που έλαβε ο υπουργός από την ATTICA BANK.

Με την παραγγελία του, ο κ. Ιωαννίδης διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξε καταγραφή της εν λόγω συνομιλίας καθώς και αν είχε ή όχι συναίνεση. Επίσης ο Εισαγγελέας ζητά σε περίπτωση που έγινε καταγραφή χωρίς συναίνεση να εντοπιστεί πως αυτή διέρρευσε σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ο Στουρνάρας χαρακτηρίζει πρωτοφανές το περιστατικό, κατηγορεί μάλιστα τον Παύλο Πολάκη ότι όχι μόνο παράνομα κατέγραψε την συνομιλία τους αλλά ότι διέρρευσε παραποιημένα τα αποσπάσματα, ενώ χαρακτηρίζει την όλη προσπάθεια απόπειρα να επηρεάσει τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του. Και καλεί τον Πρωθυπουργό να διαφυλάξει την κατοχυρωμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Παρέμβαση Κομισιόν

Στο θέμα της παράνομης ηχογράφησης του Κεντρικού Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και των αναφορών του Παύλου Πολάκη, παρενέβη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«H Koμισιόν επαναβεβαιώνει την εκ της Συνθήκης υποχρέωση όλων για σεβασμό της ανεξαρτησίας των Κεντρικών Τραπεζών, απάντησε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σχετικά με το περιστατικό ηχογράφησης του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας από αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησης».

Πηγή: dikaiologitika.gr


Σχολιάστε εδώ