«Μετωπική» Αλ. Τσίπρα – Κ. Μητσοτάκη για την Αναθεώρηση

«Μετωπική» Αλ. Τσίπρα – Κ. Μητσοτάκη για την Αναθεώρηση

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν, με αιχμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ψηφίστε τις προτάσεις μας για τα αναθεωρητέα άρθρα, για να ψηφίσουμε τις δικές σας» είπε στον πρωθυπουργό, ζητώντας την από κοινού υπερψήφιση της αναθεώρησης των άρθρων 16 και 24 για Παιδεία-περιβάλλον, αλλά και τη μη διάλυση της Βουλής λόγω εκλογής ΠτΔ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αρχικά, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις τις κυβέρνησης, σχετικά με την Αναθεώρηση του Συντάγματος, επισημαίνοντας πως «η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί την κορυφαία θεσμική διαδικασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και από την πρώτη στιγμή εμείς την αντιμετωπίσαμε ως τέτοια».
«Εμείς παιχνίδια υπονόμευσης και παρενθέσεων δεν παίζουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ζήτημα με την αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Αλ. Τσίπρας στη συνέχεια ανέφερε πως η αντιπολίτευση «να περιορίσει τις ορέξεις της», καθώς «όσα σχέδια κι να απεργάζονται σήμερα, όσα και να έχουν συμφωνήσει, όσες θέσεις να μοιράζονται μεταξύ τους προκαταβολικά, ακόμη και αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας» δεν χρειάζεται να αγχώνονται, γιατί «με 90 βουλευτές που θα αθροίζουν μαζί και στη επόμενη Βουλή, Πρόεδρο δεν πρόκειται να βγάλουν».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ευτυχώς κ. Τσίπρα που νομίζετε ότι το ατού σας είναι η οικονομία κι όχι τα συνταγματικά. Για άλλη μια φορά επιδείξατε άγνοια βασικών ζητημάτων ή συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης των δικών μας θέσεων ή η μνήμη σας είναι μάλλον επιλεκτική» και συνέχισε: «Είχα προτείνει στον κ. Τσίπρα, στην πρώτη μας συνάντηση, να ψηφίσει η Ν.Δ. όλα τα άρθρα που προτείνει η κυβέρνηση κι ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα άρθρα που προτείνει η Ν.Δ. Μόνο έτσι θα διασφαλιζόταν μία ευρεία Αναθεώρηση με λαϊκή νομιμοποίηση. Επειδή με ρωτήσατε γιατί δεν ψηφίζουμε και τα άλλα άρθρα σας, επαναλαμβάνω και σήμερα την πρότασή μου: Ψηφίστε όλα τα άρθρα που θεωρούμε εμείς αναθεωρητέα, να ψηφίσουμε κι εμείς αυτά που θέλετε εσείς, έτσι ώστε η επόμενη βουλή να προχωρήσει με απλή πλειοψηφία. Όχι μισές δουλειές. Αν πιστεύετε στη λαική εντολή, δεν έχετε λόγο να φοβάστε την πρότασή μας» σημειώνοντας πως «όταν ο λαός κληθεί να επιλέξει, δεν θα κληθεί μόνο για κυβέρνηση, αλλά και για τα άρθρα».

«Αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται είναι ότι προσπαθείτε να κάνετε μια πολιτική διαχείριση της διαφαινόμενης ήττας σας». «Δεν πρέπει μόνο να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του σήμερα, θα πρέπει να ανταποκρίνεται και στα ζητούμενα του αύριο» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάστε εδώ