13 χρόνια φυλακή με αναστολή…

13 χρόνια φυλακή με αναστολή…

Βαριές ποινές έως 13 χρόνια κάθειρξη, αλλά ανασταλτικού χαρακτήρα, επέβαλε το δικαστήριο στους κατηγορούμενους για το «παραδικαστικό κύκλωμα 2». Μεταξύ των άλλων, το δικαστήριο καταδίκασε σε 13 χρόνια τον πρώην βουλευτή και δικηγόρο Π. Μαντούβαλο και τον πρόεδρο Εφετών Γ. Ευσταθίου και σε 12 χρόνια τον αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη.

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στους κατηγορούμενος που καταδικάστηκαν για νομιμοποίηση εσόδων επιβλήθηκε χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2010, όταν ο επιχειρηματίας Ι. Μπολέτσης είχε καταγγείλει πως ο αρχιμανδρίτης Ι. Γιοσάκης τον εκβίαζε ζητώντας του 60.000 ευρώ, τα οποία απαιτούσαν οι δικαστές προκειμένου να τον αθωώσουν.

Η καταγγελία αυτή είχε ως συνέπεια την παραπομπή εννέα προσώπων στο εδώλιο, μεταξύ αυτών και ο πρώην βουλευτής, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι –μέσω του Ι. Γιοσάκη– δωροδόκησε τον δικαστή προκειμένου να αθωωθεί ο ίδιος αλλά και οι δύο συνεργάτες του, που δικάζονταν για την υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος 1».


Σχολιάστε εδώ