Λείπει ο Κοτζιάς (2)…

Λείπει ο Κοτζιάς (2)…

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα φέρεται να έχει μπλοκάρει τον νόμο της κυβέρνησης Ράμα, με τον οποίο ουσιαστικά υφαρπάζονται όλες οι ελληνικές περιουσίες στη Χειμάρρα. Αυτό κάθε άλλο παρά πρέπει να φέρει εφησυχασμό, καθώς δεν σημαίνει ότι ο κ. Μέτα αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα και την ελληνική εθνική μειονότητα, αλλά πλέον είναι γνωστό ότι με κάθε ευκαιρία κοντράρει τον Έντι Ράμα, σε έναν ανοικτό πλέον ανταγωνισμό στη νομή της εξουσίας.

Δυστυχώς, μετά την απομάκρυνση Κοτζιά, δεν υπάρχει κάποιος στην ηγεσία του ΥΠΕΞ που να ασχολείται σοβαρά και να γνωρίζει τα ελληνοαλβανικά. Γιατί μπορεί ο κ. Κοτζιάς να είχε ορισμένες ιδεοληψίες, τις οποίες εκμεταλλεύονται οι Αλβανοί, αλλά στο θέμα των περιουσιών είχε τηρήσει σκληρή γραμμή. Και μόνο αυτήν μπορεί να καταλάβει ο κ. Ράμα.

Αν πάντως ορισμένοι στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο είτε του βλακώδους διεθνισμού τους, είτε για να μη δυσαρεστήσουν την κ. Μέρκελ, είτε από άγνοια των ελληνοαλβανικών σχέσεων, νομίζουν ότι προέχει η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας ακόμη και χωρίς να έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ για την ελληνική εθνική μειονότητα, κάνουν τεράστιο λάθος.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ