Καμπανάκι για το Κτηματολόγιο

Καμπανάκι για το Κτηματολόγιο

Χρόνια τώρα γράφουμε για τα κακώς κείμενα, προσπαθώντας να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί, αλλά οι αρμόδιοι, τόσο του υπουργείου Περιβάλλοντος όσο και της διοίκησης του Κτηματολογίου, κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και αρνούνται να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, θεωρώντας ότι «έβαλαν το νερό στο αυλάκι» και τα προβλήματα «ας τα λύσουν οι επόμενοι».

Σε μείζον πρόβλημα για την αξιοπιστία του θεσμού και την ομαλή ολοκλήρωση του έργου αναδεικνύεται η έλλειψη συμμετοχής από τους ιδιοκτήτες, ιδίως στις αγροτικές περιοχές.

Οι πληροφορίες από περιοχές στις οποίες σύντομα θα λήξει η τρίμηνη προθεσμία μιλούν για αποχή η οποία ξεπερνάει το 95%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τα έσοδα του φορέα όσο και για την αμοιβή των μελετητών, η οποία συναρτάται με τη συμμετοχή.

Το κίνημα… «δεν δηλώνω» οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η οικονομική συγκυρία και η «φοροφοβία», αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για πράξεις ή παραλήψεις τις οποίες επισημαίνουμε χρόνια τώρα.

Για παράδειγμα, ο εξαναγκασμός σε παραίτηση και η υπαλληλοποίηση των μισών δικηγόρων του Κτηματολογίου ήδη αποδεικνύεται μια μεγάλη πληγή, η οποία δεν επουλώνεται.

Η απουσία στρατηγικού σχεδίου, οι σπασμωδικές ενέργειες και οι συνεχείς αναβολές οδηγούν στην απαξίωση του έργου στα μάτια των πολιτών. Κρίμα…


Σχολιάστε εδώ