Η εικόνα στην Ελλάδα τον οδήγησε στην έξοδο…

Η εικόνα στην Ελλάδα τον οδήγησε στην έξοδο…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ σε μια σεζόν που δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε στο πρωτάθλημα αλλά και στους ομίλους του Champions League. Ο ίδιος στη δήλωσή του έκανε λόγο για «μη αναμενόμενη πορεία στο πρωτάθλημα» και η αλήθεια είναι ότι η αποτυχία του να διατηρήσει τα κεκτημένα στην Ελλάδα του κόστισε την πρόωρη αποχώρησή του από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Το φορτίο που του άφησε ο Μανόλο Χιμένεθ το περασμένο καλοκαίρι ήταν σίγουρα βαρύ και ασήκωτο, ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι η ΑΕΚ λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισού του φετινού πρωταθλήματος θα βρισκόταν στο -14 από την κορυφή, που την αφήνει εκτός του βασικού της στόχου.

Η σεζόν άρχισε ιδανικά για τον Ουζουνίδη στον πά­γκο της ΑΕΚ, καθώς ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας δεν περίμενε την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Champions League έπειτα από 12 χρόνια.

Κανένας δεν είχε απαιτήσεις για μια νέα υπέρβαση της ΑΕΚ σε έναν δύσκολο όμιλο, όμως κανένας δεν περίμενε ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα παρουσίαζαν αυτήν την εικόνα. Η ΑΕΚ έκανε αρνητικό ρεκόρ με τις έξι ήττες σε ισάριθμα ματς και τους μηδέν βαθμούς αλλά κυρίως προβλημάτισε με την εικόνα της, η οποία δεν της επέτρεψε να είναι έστω ανταγωνιστική.

Και αν στην Ευρώπη ο Ουζουνίδης το «έσωσε» λόγω της εισόδου της ομάδας στους ομίλους, στο πρωτάθλημα το «έχασε» σχετικά νωρίς. Το τέλος της 19ης αγωνιστικής και η εντός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ την έφερε στους -14 από τον «Δικέφαλο του Βορρά» και στο -8 από τον Ολυμπιακό. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ η «Ένωση» είχε την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ξανά ανταγωνιστική και να το παλέψει, αλλά το αποτέλεσμα δεν την δικαίωσε.

Παράλληλα, η ΑΕΚ του Ουζουνίδη δεν κατάφερε να χαμογελάσει ούτε μία φορά σε φετινό ντέρμπι. Έχασε στον πρώτο γύρο στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και έφερε δύο ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (εκτός). Την Κυριακή έμεινε πάλι χωρίς νίκη σε ντέρμπι με το 1-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ, παρότι το ματς έμοιαζε δίχως αύριο για την «Ένωση».

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο εβρίτης τεχνικός είχε χάσει τ’ αποδυτήρια και πολλοί παίκτες δεν εμπνέονταν απ’ αυτόν, ιδιαίτερα μετά την περιθωριοποίηση των τριών, τον οδήγησαν στην έξοδο, με τον Μανόλο Χιμένεθ να επιστρέφει… καβάλα στ’ άλογο.


Σχολιάστε εδώ