Στην «καυτή» Τούμπα κρίνεται ο τίτλος

Στην «καυτή» Τούμπα κρίνεται ο τίτλος

Η «μητέρα των μαχών» για το φετινό πρωτάθλημα διεξάγεται σήμερα στην Τούμπα. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους σ’ ένα ντέρμπι που θα κρίνει αν ο τίτλος θα καταλήξει ύστερα από 34 χρόνια στον Λευκό Πύργο ή αν η μάχη του τίτλου θα ξαναφουντώσει.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι έξι πόντους μπροστά και δεν θα τον χάλαγε και μία ισοπαλία. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το διπλό, να πλησιάσει στους τρεις πόντους και να μεταφέρει το άγχος στην πλευρά των Θεσσαλονικέων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε στους παίκτες «κερδίστε στην Τούμπα και θα σηκώσετε στο τέλος το πρωτάθλημα».

Μεγάλη φυσικά είναι η δίψα για νίκη και στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ. Και αυτό διότι αφενός θέλουν να αποδείξουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στη φετινή σεζόν και αφετέρου να πάρουν ρεβάνς για ό,τι συνέβη πέρυσι, στο ματς που δεν ξεκίνησε ποτέ, λόγω του αντικειμένου που χτύπησε τον Όσκαρ Γκαρθία.
Τα μέτρα ασφαλείας για το σημερινό ματς είναι δρακόντεια και σε όλη την Τούμπα θα υπάρχει δίχτυ για να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο.

Η οδυνηρή εμπειρία της περασμένης Κυριακής, με την τραγική διαιτησία του Δανού Τίγκααρντ στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, οδήγησε την ΚΕΔ να αναζητήσει μια επιλογή από το πάνω ράφι για το σημερινό ντέρμπι. Ο κορυφαίος ισπανός διαιτητής για το 2018, ο Χιλ Μανθάνο, θα έχει το γενικό πρόσταγμα και αποτελεί εγγύηση για την ομαλή διεξαγωγή του ματς. Και λόγω αξίας αλλά και λόγω έλλειψης προκατάληψης.

Και ευχή όλων είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει κερδισμένο και να μη δεχθεί μία ακόμα μαχαιριά στο σώμα του.

Φωτό: sportdog.gr


Σχολιάστε εδώ