Καμμένος: Με εκτέλεσε ψυχρά ο Τσίπρας

Καμμένος: Με εκτέλεσε ψυχρά ο Τσίπρας

-Δεν σε άφησα να γίνεις Σαμαράς, του απάντησε ο πρωθυπουργός

Καταπέλτης κατά του Αλ. Τσίπρα, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και πρωτοφανείς στα πολιτικά χρονικά καταγγελίες, ήταν ο Π. Καμμένος στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή με την ιδιότητα του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Παράλληλα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα, προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, αίσθηση και ποικίλα σχόλια.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν θα αποχωρήσει και από την πολιτική ή θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Το βέβαιο είναι ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για τους ΑΝΕΛ ξεκινάει μια νέα περίοδος, πιο δύσκολη από ποτέ, καθώς θα χρειαστεί να δώσουν σκληρή μάχη πολιτικής επιβίωσης με αμφίβολα αυτήν τη στιγμή αποτελέσματα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο κ. Καμμένος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι οργάνωσε και μεθόδευσε την πολιτική εξόντωσή του αλλά και τη διάλυση του κόμματός του. Με τον κ. Τσίπρα να τον κατηγορεί ότι σχεδίαζε την ανατροπή της κυβέρνησης παραμονές της κύρωσης της Συμφωνίας με τα Σκόπια, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να τον ευγνωμονεί (σ.σ.: ο κ. Καμμένος) που δεν τον… άφησε να γίνει ένας νέος Αντ. Σαμαράς. Η αντιπαράθεση διεξήχθη μέσα σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους, αν λάβει κανείς υπόψη ότι επί τέσσερα χρόνια οι δύο τους συνεργάστηκαν στην κυβέρνηση χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα ή κρίσεις.

Στην αρχική ομιλία του ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι από κοινού με τον πρόεδρο της Βουλής οργάνωσαν την «πραξικοπηματική» διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εν συνεχεία τη φίμωση των ΑΝΕΛ. «Ούτε εκβίασα ούτε εκβιάστηκα. Και έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής ζωής μου να εκτελεστώ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλάω από το βήμα. Έγκλημα που διαπράξατε εσείς, κύριε πρωθυπουργέ…», υπογράμμισε ο Π. Καμμένος.

Σε άλλο δε σημείο κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι μεθόδευσε την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Άμυνας για να ικανοποιήσει την Τουρκία. «Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε στον κ. Ερντογάν», τόνισε, προκαλώντας αίσθηση στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το σχέδιο διάλυσης των ΑΝΕΛ με τις αποστασίες βουλευτών είχε καταστρωθεί μήνες πριν από το περίφημο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε μιλήσει για εναλλακτική λύση στο πρόβλημα με τα Σκόπια και τη δημιουργία νέων βάσεων των ΗΠΑ επί ελληνικού εδάφους.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι μεθόδευε την ανατροπή της κυβέρνησης σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο. «Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα εγκαίρως την προσπάθεια να ανατρέψετε την κυβέρνηση προ ενός κρίσιμου εθνικού θέματος.

Θα με ευγνωμονείτε που δεν θα μείνετε στην Ιστορία ως νέος Αντ. Σαμαράς», επισήμανε. Θέλοντας μάλιστα να πει ότι ο κ. Καμμένος έχει περιέλθει σε πολιτικό αδιέξοδο, ο κ. Τσίπρας επικαλέσθηκε στίχους του Κ. Καβάφη: «Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες». Με στίχους του Ματρώζου ήταν και η απάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ: «Αν ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν κι εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα». Θέλοντας να πει ότι χωρίς τη στήριξή του και των ΑΝΕΛ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε γίνει κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός.

Της σφοδρής αντιπαράθεσης στη Βουλή είχε προηγηθεί μια ακολουθία γεγονότων, που είχε ως κατάληξη τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δεν πληρούσαν τον βασικό όρο, που έχει να κάνει με τον αριθμό των πέντε βουλευτών.

Τα τελευταία 24ωρα ο κ. Καμμένος επιχείρησε να πείσει βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ να επιστρέψουν στο κόμμα, ούτως ώστε να μη διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει τίποτα. Οι απαντήσεις που εισέπραξε ήταν όλες αρνητικές.

Ο Δ. Καμμένος δήλωσε ότι ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να επιστρέψει, ενώ ο Ν. Νικολόπουλος κατήγγειλε ότι εκτός από πιέσεις δέχθηκε και απειλές εκ μέρους του Π. Καμμένου προκειμένου να γυρίσει. Πήγε μάλιστα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ.


Σχολιάστε εδώ