8,5 δισ. φόροι δεν πληρώθηκαν το 2018!

8,5 δισ. φόροι δεν πληρώθηκαν το 2018!

Άδειασε το ταμείο – Τόσο καλά πάει η οικονομία

-Μάζεψαν, όμως, γύρω στα 6 δισ. ευρώ από κατασχέσεις…

Αυξάνονται και πληθύνονται χρόνο με τον χρόνο οι απλήρωτοι φόροι. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί κανείς, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όχι μόνο να τη διαψεύσει αλλά ούτε και να την αμφισβητήσει, από τη στιγμή που υπάρχουν οι αριθμοί.

Το 2018, που πριν από έναν μήνα μάς αποχαιρέτισε, άφησε πίσω του γύρω στα 8,5 δισ. ευρώ απλήρωτους φόρους, τους οποίους οι φορολογούμενοι δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν. Στην ίδια… ρότα ήταν και το 2017 και ακόμη πιο πίσω, γι’ αυτό και τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία έχουν ξεπεράσει τα 105 δισ. ευρώ και στα ασφαλιστικά ταμεία τα 33 δισ. ευρώ, μαζί δε με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα ξεπερνούν τα 185 δισ. ευρώ.

Και το μόνο… μέσο που έχει το υπουργείο Οικονομικών για να μαζέψει κανένα… φράγκο είναι οι κατασχέσεις ακινήτων και η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων. Την περίοδο 2015-2018 εστάλησαν 4.850.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια και από όλη αυτή την… εκστρατεία το Δημόσιο κατόρθωσε να εισπράξει 6 δισ. ευρώ.

Με την οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όπου φως δεν φαίνεται στον ορίζοντα, προτεραιότητα της κάθε επιχείρησης, μικρής ή μεγάλης, είναι να πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων της, τα ενοίκια και τους προμηθευτές σε ένα ποσοστό, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί για όσο αντέξει ακόμη, και αφήνει απλήρωτους τους φόρους και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, με κίνδυνο το Δημόσιο και οι τράπεζες να προχωρήσουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς…


Σχολιάστε εδώ