Άνθρωποι του Κυριάκου στα ψηφοδέλτια

Άνθρωποι του Κυριάκου στα ψηφοδέλτια

-Σχεδιασμός για την επόμενη μέρα

Επέλαση κομματικών και συμβούλων-κολλητών είναι επί της ουσίας η περίφημη ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, που ευαγγελίζεται και έχει κάνει σημαία ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τα νέα και οι ανακοινώσεις από την Πειραιώς τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν για να… προσγειώσουν όλους εκείνους που έτρεφαν μεγάλες προσδοκίες.

Δέκα και πλέον πρόσωπα που μέχρι πρότινος κατείχαν θέσεις στην οργανωτική δομή της παράταξης (επικεφαλής γραμματειών, αναπληρωτές) θα περιληφθούν στους εκλογικούς συνδυασμούς για τις εθνικές εκλογές. Δηλαδή, στελέχη που είχαν επιλεγεί για τις συγκεκριμένες θέσεις κατ’ επιλογή του κ. Μητσοτάκη ή του στενού επιτελείου του. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τους Τ. Γαϊτάνη (Νότιος Τομέας της Β’ Αθηνών), Μ. Γραφάκο (Βόρειος Τομέας), Ν. Κωστόπουλο (Βόρειος Τομέας), Γ. Κωτσήρα (Δυτικός Τομέας Αττικής), Β. Νάκου (Α’ Θεσσαλονίκης), Β. Ξυπολητά (Βόρειος Τομέας), Ζ. Ράπτη (Βόρειος Τομέας) Β. Σπανάκη (Νότιος Τομέας), Α. Χατζηβασιλείου (Σέρρες), Φ. Φόρτωμα (Κυκλάδες), Ελ. Παναγιωτοπούλου (Αργολίδα). «Παρών» στα γαλάζια ψηφοδέλτια δηλώνουν και οι σύμβουλοι του Κυρ. Μητσοτάκη, όπως οι Σπ. Λιβανός (Αιτωλοακαρνανία), Μ. Λαζαρίδης (Καβάλα), Β. Φεύγας (Αιτωλοακαρνανία), Γ. Κοντογιάννης (Ηλεία), Άγγ. Συρίγος (Α’ Αθηνών) κ.ά.

Στους παραπάνω πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και μερικά ακόμη στελέχη που θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές, όπως οι Μ. Σπυράκη, Κ. Κυρανάκης, Γ. Ρωμανός, κ.ά,. άπαντες της απολύτου εμπιστοσύνης της ηγεσίας της παράταξης.

Τις προηγούμενες ημέρες η Πειραιώς έδωσε στη δημοσιότητα τις περιφέρειες που θα είναι υποψήφιοι εν ενεργεία βουλευτές, αλλά και οι εκ μεταγραφής. Χωρίς να υπάρξουν σοβαρές εκπλήξεις όσον αφορά τους γηγενείς. Ως προς τους εκ μεταγραφής, ο Χ. Θεοχάρης θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα (της άλλοτε Β’ Αθηνών), ο Γ. Κατσιαντώνης στη Λάρισα, ο Ι. Φωτήλας στην Αχαΐα, ενώ η Κ. Μάρκου θα είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή. Οι τόσο πολλές υποψηφιότητες οδήγησαν αναγκαστικά σε ευρείες αλλαγές στην οργανωτική δομή της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πειραιώς, η σύνθεση της οργάνωσης αποτελείται από 15 γραμματείς και 140 (!) αναπληρωτές, από τους οποίους το 73% δεν είχε αναλάβει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη θέση. Επιπλέον, το 20% δεν είχε καμία ενεργό ανάμειξη στα κομματικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα τώρα με τα βιογραφικά τους, το 95% έχει πτυχία ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης, το 97% προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 42 έτη. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο των αλλαγών είναι ότι το 45% των αναπληρωτών γραμματέων θα έχει ως έδρα του την περιφέρεια και καθένας εξ αυτών θα έχει ως αποστολή να μεταφέρει στην περιφέρεια την πολιτική που χαράσσεται από την κεντρική διοίκηση.


Σχολιάστε εδώ