Γιατί δεν έκανα παιδιά…

Γιατί δεν έκανα παιδιά…

«Είναι μια επιλογή που έκανα στα παιδικά μου χρόνια. Έβλεπα ότι οι γυναίκες καταπιέζονταν, είχαν την ευθύνη των παιδιών μόνες τους πολλές φορές και σκέφτηκα ότι μια ελεύθερη γυναίκα, η οποία θέλει να μορφωθεί και να έχει μια καλύτερη ζωή θα πρέπει να θυσιάσει πολλά στα παιδιά.

Αυτό δεν άλλαξε ακόμη κι όταν άλλαξαν οι συνθήκες», λέει σε συνέντευξή της η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, εξηγώντας γιατί δεν επέλεξε τη μητρότητα, αν και υπήρξε ιδρύτρια του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, και προσθέτει: «Η καταγωγή σε συνδυασμό με το φύλο είναι πράγματι επιβαρυντικά στοιχεία. Συνάντησα, όντως, αρκετές δυσκολίες και από νοοτροπίες και από αντικειμενικά προβλήματα.

Αρκεί να σκεφτείτε ότι η πόρτα του Πανεπιστημίου δεν ήταν ανοιχτή παρά το γεγονός ότι ήμουν καλή μαθήτρια διότι υπήρχαν δίδακτρα.

Ευτυχώς καταργήθηκαν στην εποχή μου. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι έγινα εκδότρια στα 22-23 μου χρόνια κι εκεί δέχτηκα την πρώτη ψυχρολουσία από τους τυπογράφους που είχαν συνηθίσει να συνεργάζονται με άνδρες».

Φωτό: newsbeast.gr


Σχολιάστε εδώ