Φωτογραφικοί διαγωνισμοί για την πρόσληψη ημετέρων

Φωτογραφικοί διαγωνισμοί για την πρόσληψη ημετέρων

-Καταγγέλλει η ΝΔ

Αδιαφάνεια, φωτογραφικού χαρακτήρα διαγωνισμούς και απόπειρα κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης καταλογίζει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο των αποφάσεων για την επιλογή των νέων Γενικών – Ειδικών Γραμματέων. Παράλληλα προειδοποιεί πως όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει στην ακύρωση των συγκεκριμένων διορισμών και θα προκηρύξει εκ νέου διαγωνισμούς με αξιοκρατικά κριτήρια για την κάλυψη των θέσεων. Κάτι που ούτε εύκολο ούτε ανώδυνο θα είναι, δεδομένου ότι οι νέοι γραμματείς είναι τετραετούς θητείας και προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό από τον νόμο. Κατά συνέπεια, οι θιγόμενοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη με ορατό τον κίνδυνο μακροπρόθεσμα να δικαιωθούν.

Στην Πειραιώς είναι πεπεισμένοι ότι μέσα από τη διαδικασία η κυβέρνηση δεν επιδιώκει απλά την τακτοποίηση των ημετέρων της, αλλά θέλει να έχει σε κάθε υπουργείο έναν τοποτηρητή. Έτσι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην αντιπολίτευση, όλοι αυτοί θα λειτουργούν ως «τα μάτια και τα αυτιά της Κουμουνδούρου». Θα μεταφέρουν στην ηγεσία όσα συμβαίνουν σε κάθε υπουργείο, θα «κοινοποιούν» απόρρητες αποφάσεις ή έγγραφα. Ενώ, όπου και όταν μπορούν, εκ της θέσεώς τους, θα επιχειρήσουν να υπονομεύσουν (σαμποτάρουν) τις όποιες πρωτοβουλίες αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να μεταφέρουν την έδρα των υπουργείων στην Κουμουνδούρου», διαμηνύουν από την Πειραιώς και προειδοποιούν ότι την επομένη των εκλογών όλα αυτά θα… τελειώσουν!

Σημειώνεται ότι από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει ιδρύσει 32 γραμματείες (ειδικές και μη), όπου επικεφαλής τοποθετήθηκαν πρόσωπα με αμιγώς κομματικά κριτήρια και με αδιαφανείς διαδικασίες. Με τα ίδια ακριβώς… κριτήρια έγινε και η στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό. Οι περισσότερες από αυτές τις γραμματείες είναι χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, δεν προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία και κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Στην Πειραιώς εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ακόμη και να στείλουν στη Δικαιοσύνη περιπτώσεις διαγωνισμών όπου διαπιστωμένα δεν τηρήθηκαν οι όροι και οι διαδικασίες. Και αυτό όχι μόνο με τις θέσεις των γενικών – ειδικών γραμματέων, αλλά και με όλες εκείνες που έχουν να κάνουν με υπουργεία και φορείς, όπως, π.χ., νοσοκομεία κ.ά. Το τελευταίο κρούσμα με τον διοικητή του Κρατικού Νίκαιας, ο οποίος επελέγη για τη θέση έχοντας καταθέσει πλαστά πτυχία, είναι ένα μικρό δείγμα για το πώς και με ποιες διαδικασίες έγιναν οι επιλογές των προσώπων από το 2015 μέχρι σήμερα.


Σχολιάστε εδώ