Τσίπρας: «Διάλογος υπό όρους για την υφαλοκρηπίδα»

Τσίπρας: «Διάλογος υπό όρους για την υφαλοκρηπίδα»

O πρωθυπουργός, αφού έκανε μια αναδρομή στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό αλλά και το μεταναστευτικό, σημείωσε πως «ήμουν από τους πρώτους που εξέφρασα την στήριξη της Ελλάδας στην Δημοκρατία».

Από την Τουρκία υπήρξε πολλές φορές ρητορική αντιπαράθεσης, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, και υποστήριξε πως παρά τα προβλήματα, βούληση και των δύο χωρών είναι να συνεχιστεί ο διάλογος: «Αυξήθηκαν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, ενώ η υπόθεση των οκτώ αποτέλεσε αγκάθι στις σχέσεις μας.

«Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα με βασικό στόχο τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης», ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Με τη δημιουργία αυτών των προϋποθέσεων, μπορούμε να προχωρήσουμε σε διερευνητικές επαφές για την διευθέτηση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας».

>Θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε ότι αυτός ο φαύλος κύκλος είναι η μοίρα μας, αλλά δεν το πράξαμε. Στις συνομιλίες μας έγινε σαφές πως Ελλάδα και Τουρκία δεν αποδέχονται την αδράνεια. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερη, η Ελλάδα βγαίνει μετά από πολυετή κρίση στις αγορές, λύνουμε προβλήματα δεκαετιών, όπως τη διαφορά μας με τον βόρειο γείτονα μας, τη Βόρεια Μακεδονία.

>Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να διαμορφώσουμε ένα κλίμα ασφάλειας, ειρήνης και συνεργασίας στο Αιγαίο που θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών.

 


Σχολιάστε εδώ