Γιατί έκανε πίσω ο Μιχαλολιάκος

Γιατί έκανε πίσω ο Μιχαλολιάκος

Το τελεσίγραφο του Μητσοτάκη

-Αυξάνονται οι πιθανότητες επανεκλογής του Μώραλη από την πρώτη Κυριακή

Σε άτακτη υποχώρηση προχώρησε ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος είπε στα στελέχη του ότι είναι απογοητευμένος από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και δεν θα κατέβει στις εκλογές!

Η αποχώρηση Μιχαλολιάκου από την κούρσα των εκλογών δημιουργεί νέα δεδομένα και ουσιαστικά ενισχύει την επανεκλογή του σημερινού δημάρχου Γιάννη Μώραλη, ο οποίος μπορεί να πάρει τον δήμο από την πρώτη Κυριακή! Ο κυριότερος αντίπαλός του είναι ο υποψήφιος της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, και τρίτος φέρεται να είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας.

Το παρασκήνιο
Τι οδήγησε τον Βασίλη Μιχαλολιάκο στην αποχώρηση; Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας είχε ραντεβού με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Από τη συζήτηση που έγινε ο Μιχαλολιάκος κατάλαβε πως αν συνέχιζε την κόντρα με το κόμμα δεν θα είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας. Ο Μητσοτάκης του ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ έχει κάνει τις επιλογές της στον Πειραιά. «Όποιος επιλέξει να πάει κόντρα θα έχει και την ευθύνη της επιλογής του», φέρεται ότι του τόνισε.

Το ίδιο βράδυ, ο Μιχαλολιάκος κάλεσε σε δείπνο τους υποψήφιους και τα στελέχη του συνδυασμού του, τους αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ και είπε ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το καλύτερο θα ήταν να απέχει από τις εκλογές. Κάποια στελέχη επικρότησαν την άποψή του ενώ κάποια άλλα τον κατηγόρησαν για καιροσκοπισμό και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία. Του είπαν πως αν έγκαιρα είχε ξεκαθαρίσει τη στάση του, θα μπορούσαν να κάνουν τις δικές τους κινήσεις, τώρα όμως τους στέρησε αυτό το δικαίωμα, αφού όποιοι ενταχθούν στον συνδυασμό του Νίκου Βλαχάκου, θα είναι υπό καθεστώς συνθηκολόγησης. Πάντως, κάποια στελέχη του Μιχαλολιάκου προσανατολίζονται να κατεβάσουν δικό τους, ανεξάρτητο συνδυασμό.

Η προεκλογική κίνηση
Καθημερινή είναι η αντιπαράθεση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μπελαβίλα, ο οποίος έχει… κολλήσει σε δύο-τρία θέματα που είναι διαχρονικά στον δήμο, και με τα τρέχοντα, εκείνα που ζητάει ο κόσμος να αναδειχθούν, δεν ασχολείται. Δεν τα γνωρίζει ή τα θεωρεί ασήμαντα, άραγε; Αυτό που ξεχνά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Πειραιάς δεν είναι μόνο καθαριότητα, σχολεία, αθλητικοί χώροι ή κτίρια-φαντάσματα. Πειραιάς είναι και ο κόσμος του. Η Δημοτική

Αρχή έκανε τις παρεμβάσεις της, έδωσε το στίγμα της. Οι υπόλοιποι πότε θα ασχοληθούν με αυτόν τον κόσμο; Πότε θα κάνουν τις προτάσεις τους; Όταν τον καλέσουν στην κάλπη για να τους ψηφίσει;

Στο μεταξύ ο δήμαρχος εξακολουθεί να εμπλουτίζει τον συνδυασμό του με αξιόλογα στελέχη της πειραϊκής κοινωνίας που έχουν διάθεση προσφοράς αλλά και «πέρασμα» στον κόσμο. Τις τελευταίες μέρες ανακοίνωσε τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, από τα μεγάλα ονόματα του χώρου στον Πειραιά, τον δημοσιογράφο Νίκο Δελαγραμμάτικα και την Αντωνία Καρακατσάνη, ιδιοκτήτρια παραδοσιακού φούρνου στα Μανιάτικα, που θεωρείται από τους «θρύλους» της περιοχής, καθώς τη γνωρίζουν ακόμα… και οι πέτρες! Πρόκειται δε να ανακοινώσει και άλλο ένα όνομα-έκπληξη, τη «χρυσή αλλαγή», όπως λένε εκείνοι που ξέρουν, που θα αναμειχθεί για πρώτη φορά με τα κοινά της πόλης.

Όνομα-έκπληξη πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες και ο Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος πήρε πολλούς πόντους την περασμένη Κυριακή, στη συγκινητική, ανθρώπινη αλλά και επίκαιρη ομιλία του στην εκδήλωση για τα Ίμια που διοργάνωσε ο δήμος, όπως γίνεται κάθε χρόνο, στην πλατεία Τερψιθέας, για να τιμηθεί ο αδελφός του Παναγιώτης Βλαχάκος, άγαλμα του οποίου τοποθετήθηκε στον χώρο λίγους μήνες μετά τον ηρωικό του θάνατο.

Φωτό: newsbomb.gr


Σχολιάστε εδώ