Μαύρα σύννεφα σκιάζουν την πολιτική ζωή της χώρας

Μαύρα σύννεφα σκιάζουν την πολιτική ζωή της χώρας

Απειλές, εκβιασμοί, παζάρια και συναλλαγές

-Βαρύ το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα

-Tρεις ημερομηνίες που παίζουν για κάλπες

Βαριά σύννεφα καλύπτουν την πολιτική σκηνή της χώρας, ενώ το γενικότερο κλίμα έτσι όπως εξελίσσονται τα γεγονότα τείνει να γίνει όλο και πιο ζοφερό. Απειλές, εκβιασμοί, παζάρια και συναλλαγές συνθέτουν την καθημερινότητα της πολιτικής ζωής και προκαλούν έτσι τη δυσφορία, την απογοήτευση ή και την αποστροφή του ελληνικού λαού.

Πρωτοφανείς καταστάσεις που υπονομεύουν την ομαλή πορεία της χώρας και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής τάξης και των θεσμών. Και για όλα αυτά ευθύνες έχει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Οι καταστάσεις που εξελίσσονται ε­ντός και εκτός Κοινοβουλίου είναι το λιγότερο κωμικοτραγικές και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός συνεταίρος του Αλ.Τσίπρα, ο Π. Καμμένος, δείχνει να είναι εκτός ελέγχου και εξελίσσεται σε… εφιάλτη για την κυβέρνηση. Καθώς βλέπει να διαγράφεται δυσοίωνο το πολιτικό του μέλλον, κινείται πλέον στη λογική τού «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Σε ένα μπαράζ δηλώσεων, τις τελευταίες ημέρες απειλεί ευθέως την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό: «Αν διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, γαία πυρί μειχθήτω. Η εξέλιξη δεν θα είναι ομαλή», «Δεν θα κάνουν παρέλαση της 25ης Μαρτίου…».


 Στριμωγμένη, η κυβέρνηση τρέχει να κάνει τα χατίρια του Καμμένου, που απειλεί με αποκαλύψεις


Είχαν προηγηθεί τα καμπανάκια με τους υπαινιγμούς για παρεμβάσεις συμβούλων του πρωθυπουργού στη δικαιοσύνη αλλά και για την ύπαρξη «γιάφκας» του ΣΥΡΙΖΑ που καρατομεί αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει ανάγκη σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο τους ΑΝΕΛ, η ερμηνεία των περισσότερων είναι ότι ο κ. Καμμένος προαναγγέλλει αποκαλύψεις που θα φέρουν σε δύσκολη θέση ακόμη και τον πρωθυπουργό. Απειλές που έχουν θέσει σε συναγερμό την κυβέρνηση, αλλά κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου. Εξ ου και τρέχουν να κάνουν τα χατίρια του κ. Καμμένου ακόμη και με πρωτόγνωρες διαδικασίες.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής θα άλλάζαν τον Κανονισμό, που προβλέπει ότι όταν ένα κόμμα μείνει με λιγότερους από πέντε βουλευτές παύει να υφίσταται κοινοβουλευτικά και ο αρχηγός του χάνει τα προνόμια. Τον Θ. Παπαχριστόπουλο, που θα παραιτηθεί όταν… φτιάξει το αυτοκίνητό του, θα διαδεχθεί ο Τ. Κουίκ, ο οποίος έχει προ πολλού μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως η ρύθμιση αυτή θα ήταν «ρουσφέτι» του κ. Τσίπρα και προς τον Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος έχει ξεμείνει από βουλευτές και το κόμμα του από Ποτάμι έχει μετατραπεί σε ρυάκι, που σιγά σιγά στεγνώνει.

Τελικά με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής που απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας ότι «εκβιαζόμενος δεν υπήρξε ποτέ και από κανέναν», του ζητά να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού «ούτε κατά ένα σημείο στίξης».

Και το πολιτικό σκηνικό ήρθαν να το συμπληρώσουν οι 6 που στήριξαν την κυβέρνηση όπου με επιστολές τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, έμμεσα προσχώρησαν στην κυβερνητική πλειοψηφία “δίνοντας” τους 151 ψήφους που χρειάζεται η κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ