Φώφη και Γιώργος συμφώνησαν ότι διαφωνούν…

Φώφη και Γιώργος συμφώνησαν ότι διαφωνούν…

-Στον αέρα η έδρα για τον Παπανδρέου

Πάνω από δύο ώρες τα έλεγαν στην ιστορική Χαριλάου Τρικούπη η νυν πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και ο πρώην πρόεδρος, πρώην πρωθυπουργός και τώρα πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, αλλά προσέγγιση των δύο δεν υπήρξε καμία. Και αυτό το επιβεβαιώνει το ότι μετά το τέλος της συνάντησης δεν υπήρξαν δηλώσεις, όπως θα γινόταν αν είχαν καταλήξει σε συμφωνία κοινής δράσης τού πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν ξεχνιέται, δεν διαγράφεται από τη συνείδηση του σκληρού πράσινου πυρήνα.

Οι «κόκκινες» γραμμές που έβαλε η Φώφη ήταν ότι στο νέο ξεκίνημα που θα προκύψει από το έκτακτο Συνέδριο του Μαρτίου θα υπάρξει πλήρης ουδετεροποίηση, οι Κινήσεις που θα ενταχθούν θα μείνουν έξω από την πόρτα, δεν θα υπάρχει μοιρασιά στα όργανα, και θα υπάρξει σαφέστατη δέσμευση ότι δεν θα γίνουν διασπαστικές κινήσεις.

Η κ. Γεννηματά ξεκαθαρίζει στην Κεντρική Επιτροπή ότι:
• Το μοντέλο του πολυκομματικού σχήματος ολοκληρώνεται έχοντας αποτύχει.
• Το ΚΙΝΑΛ περνά στη φάση της λειτουργίας του ενιαίου φορέα με κοινά εκλεγμένα όργανα, κάτι που σημαίνει ότι τα κόμματα που το απαρτίζουν (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ) οφείλουν να δώσουν προτεραιότητα στο νέο πολιτικό κέντρο που θα προκύψει.
• Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «εχθροί» της Κεντροαριστεράς και άρα όποιοι αλληθωρίζουν προς την πλευρά τους δεν μπορούν να βρίσκονται εντός γραμμών ΚΙΝΑΛ.

Χωρίς έδρα…
Λύση στο προσωπικό πρόβλημα του Γιώργου Παπανδρέου για υποψηφιότητα στην Αχαΐα δεν έδωσε η Φώφη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα είναι στη λίστα της εκλογικής αυτής περιφέρειας.

Και αυτό ίσως να είναι το κρίσιμο σημείο που θα κρίνει το αν θα ενταχθεί στο σχήμα που θα αποφασισθεί στο Συνέδριο.

Φωτό: ereportaz.gr


Σχολιάστε εδώ