Αλλάζουν  χέρια οι έδρες  ευρωβουλευτών

Αλλάζουν χέρια οι έδρες ευρωβουλευτών

Τα πάνω κάτω θα έρθουν στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες με την παραίτηση των βουλευτών που θα κατέβουν υποψήφιοι στα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ήδη τις υποψηφιότητες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, της Άννας Ασημακοπούλου και της Κατερίνας Μάρκου.

Οι εν ενεργεία βουλευτές, για να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ευρωβουλευτές, πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους 35 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Με λίγα λόγια, μέχρι τις 20 Απριλίου θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί, αφού οι ευρωκάλπες είναι προγραμματισμένες για τις 26 Μαΐου.

Τις θέσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της Άννας Ασημακοπούλου θα πάρουν οι δύο πρώτοι επιλαχόντες στη Β’ Αθήνας, ο Αργύρης Ντινόπουλος και η Ζωή Ράπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αργύρης Ντινόπουλος είναι και υποψήφιος δήμαρχος στα Βριλήσσια, χωρίς αυτό βέβαια να τον εμποδίζει να πάρει την έδρα.

Τη θέση της Κατερίνας Μάρκου, που είχε εκλεγεί με το Ποτάμι στη Β’ Θεσσαλονίκης, θα πάρει ο Νίκος Νυφούδης. Αυτό σημαίνει ότι η έδρα θα επιστρέψει στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Η Κατερίνα Μάρκου είχε προσχωρήσει στη ΝΔ τον Φεβρουάριο του 2018.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητα του Πάνου Κουρουμπλή. Τη θέση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας στη Β’ Αθήνας θα πάρει ο Κώστας Καραχάλιος. Πρόκειται για στενό συνεργάτη του Νίκου Κοτζιά και στέλεχος της Κίνησης «Πράττω». Με αυτό τον τρόπο ο Νίκος Κοτζιάς ενισχύεται περαιτέρω, αφού εκτός από τον ίδιο έδρα έχει και ο Νίκος Τόσκας, που ανήκει στο «Πράττω».


Σχολιάστε εδώ