Μόνο τα γραπτά έχουν αξία…

Μόνο τα γραπτά έχουν αξία…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Tην προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει ο κακός χαμός με την απόφαση του διαιτητή Παπαπέτρου να μην επιτρέψει τέταρτη αλλαγή στην παράταση του αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Λαμία.

Η ΕΠΟ με καθυστέρηση 15 ωρών εξέδωσε ανακοίνωση ότι η αλλαγή είχε εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή από τον Αύγουστο και η ΚΕΔ είχε ενημερώσει στο καλοκαιρινό σεμινάριο τους διαιτητές.

Από την άλλη, όμως, διέρρευσε ότι το σχετικό mail από την ΚΕΔ ποτέ δεν πήγε στους διαιτητές της Σούπερ Λιγκ και η τροποποίηση εκ παραδρομής δεν πέρασε στον ΚΑΠ και την προκήρυξη του κυπέλλου, με αποτέλεσμα οι ρέφερι να έχουν άγνοια. Τις ημέρες που ακολούθησαν έγιναν διάφορες επαφές και συσκέψεις και στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ πήραν βαθιά ανάσα για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην καταθέσει ένσταση.

Το τελευταίο κεφάλαιο της υπόθεσης γράφτηκε με τους ορισμούς για τους αγώνες της 19ης αγωνιστικής. Ο Παπαπέτρου ορίστηκε κανονικά στο σημερινό ματς του ΟΦΗ με την Ξάνθη. Τι σημαίνει αυτό; Με δεδομένο ότι οι ορισμοί για τη 18η αγωνιστική είχαν γίνει μία ημέρα πριν από το επίμαχο ματς του ΟΑΚΑ και για την εμβόλιμη 15η τη Δευτέρα, όταν η υπόθεση ήταν ακόμα υπό διερεύνηση, στον διεθνή ρέφερι δεν επιβλήθηκε η παραμικρή ποινή από την ΚΕΔ.

Επομένως, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ στην ουσία αποδέχο­νται ότι ήταν η δική τους αμέλεια και όχι του διαιτητή που έφερε όλο αυτό το μπάχαλο, με τον Σταύρο Τριτσώνη να συγκεντρώνει πολλαπλά πυρά και κατά πολλούς η καρέκλα του τρίζει. Όμως ευθύνη έχουν και εκείνοι που δεν πέρασαν στην προκήρυξη και τον ΚΑΠ την τροποποίηση. Διότι τα γραπτά μόνο έχουν αξία. Τα μιλητά («το είπα στο σεμινάριο» κ.λπ.) ούτε φαίνονται ούτε αποδεικνύονται…

Φωτό: neakriti.gr


Σχολιάστε εδώ