Σπήλιος Λιβανός: Η κυβέρνηση Τσίπρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τα αναπτυξιακά ζητήματα της Ναυπακτίας

Σπήλιος Λιβανός: Η κυβέρνηση Τσίπρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τα αναπτυξιακά ζητήματα της Ναυπακτίας

Το όραμά του για την ανάπτυξη της Ναυπακτίας παρουσιάζει ο Σπήλιος Λιβανός, προτάσσοντας τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για μείωση φόρων και παροχή κινήτρων στην ιδιωτική πρωτοβουλία, πάντοτε σε συνδυασμό με ένα ευρύτερο μεσο-μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο.

Σε συνέντευξή του στο NafpaktiaNews, ο υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγορεί πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής. Επισημαίνει δε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του οδικού δίκτυου του ορεινού όγκου, την ανάπτυξη μιας σύγχρονης μαρίνας και την εκμετάλλευση των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου.

Όπως λέει χαρακτηριστικά “η επίλυση θεμάτων χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, η ανάδειξη αρχιτεκτονικών προτύπων της Ναυπακτίας, της καστροπολιτείας και του λιμανιού της πόλης, καθώς και η ένταξη της τεχνολογίας και των καινοτομιών είναι οι βάσεις για την ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας”, ενώ “η ανάπλαση υποβαθμισμένων τοπικών διαμερισμάτων και η βελτίωση των κοινωφελών υποδομών όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η άρδευση, τα κοιμητήρια, είναι ζωτικής σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Προσωπικά, δεσμεύομαι να κινηθώ στην κατεύθυνση αυτή με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής μας και τη σαφή βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας”.

Ο Σπήλιος Λιβανός αναφέρεται στην αποψίλωση της πόλης της Ναυπάκτου από
δημόσιες υπηρεσίες όπως η ΔΟΥ, τονίζοντας πως ο σχεδιασμός των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψη την τοπική κοινωνία και οικονομία, ενώ επαναλαμβάνει τη στήριξή του στο ΤΕΙ Ναυπάκτου, τόσο για την δουλειά που γίνεται, όσο και για τη μελλοντική δυναμική που αυτό μπορεί να προσφέρει.

Ο Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, προτάσσοντας την ανάγκη μείωσης της φορολογίας και προσέλκυσης επενδύσεων, καθώς επίσης και για τα εθνικά θέματα με αιχμή την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αναφέρει χαρακτηριστικά: “δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση εκχώρησε και ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες”, ξεκαθαρίζοντας όμως πως η “κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα έχει ένα ακόμα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της, τον ουσιαστικό έλεγχο της πορείας των Σκοπίων στην ΕΕ.”

Συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως “ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως το κοινοτικό κεκτημένο υπερέχει της διμερών συμφωνιών. Σε αυτή τη λογική δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή οικογένεια αν συνεχίσουν τις αλυτρωτικές τους βλέψεις και την ακραία ρητορική”.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη στο NafpaktiaNews.


Σχολιάστε εδώ