Moody’s: Θετικό βήμα η έξοδος στις αγορές – Αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις ακόμη η Ελλάδα

Moody’s: Θετικό βήμα η έξοδος στις αγορές – Αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις ακόμη η Ελλάδα

Ο οίκος Moody’s αναφέρει ότι η πρώτη έκδοση χρέους της Ελλάδας μετά το τέλος των μνημονίων, με την οποία αντλήθηκαν 2,5 δισ. ευρώ, αντανακλά την βελτίωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη χώρα και ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη επιστροφή στις αγορές για χρηματοδότηση και επομένος είναι θετική για το αξιόχρεο της χώρας, επισημαίνει.

Ο οίκος εκτιμά πως, χάρη στο σημαντικό μαξιλάρι ασφαλείας ύψους 26,5 δισ. ευρώ και τη στήριξη Ευρωζώνης με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που δόθηκαν τον Ιούνιο του 2018, η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στις αγορές για χρηματοδότηση.

Η απόδοση του νέου πενταετούς ομολόγου καθιστά το κόστος δανεισμού της Ελλάδας παρόμοιο με εκείνο της Κύπρου όταν βγήκε από το δικό της πρόγραμμα διάσωσης τον Μάρτιο του 2016, αλλά υψηλότερο από την Πορτογαλία όταν ολοκλήρωσε το δικό της πρόγραμμα, τονίζει η Moody’s.

Όμως η Moody’s προειδοποιεί… Παρά αυτό το σημαντικό βήμα πρόσβασης της της Ελλάδας στις αγορές, η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, όπως ο μέτριος ρυθμός ανάπτυξης και του τραπεζικού κλάδου λόγω των “κόκκινων δανείων”.


Σχολιάστε εδώ