Δεν βρίσκει πρόθυμους ο Π. Καμμένος

Δεν βρίσκει πρόθυμους ο Π. Καμμένος

Κλειστές πόρτες συναντά ο Π. Καμμένος στην προσπάθειά του για ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ αλλά και τη διαμόρφωση συμμαχιών με σκοπό την κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Δ. Καμμένος και Ν. Νικολόπουλος εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο επιστροφής, κάτι που θα… διέσωζε κοινοβουλευτικά τον κ. Καμμένο και το κόμμα του. Άλλωστε ο πρώτος έχει ιδρύσει –από κοινού με τον Τ. Μπαλτάκο– νέο και έχουν συμφωνήσει για εκλογική συνεργασία με τον Γ. Καρατζαφέρη.

Χωρίς αποτέλεσμα είναι εξάλλου η προσπάθεια του προέδρου των ΑΝΕΛ να προσεγγίσει κάποιον από τους ανεξάρτητους βουλευτές, πιθανόν διότι οι τελευταίοι θεωρούν ότι μια συνεργασία μαζί του δεν έχει καμία προοπτική.

Την περασμένη Τρίτη είχε συνάντηση με τον Τ. Μπαλτάκο, όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει η παραμικρή πρόοδος. Σοβαρές ενστάσεις προβάλλει ο τρίτος της παρέας Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος σε δηλώσεις του άσκησε δριμεία κριτική κατά του αρχηγού των ΑΝΕΛ.

«Ο κ. Καμμένος αποπειράται να κάνει μια πολιτική παρθενορραφή, τα αποτελέσματα της οποίας δεν ξέρουμε ακόμα», είπε χαρακτηριστικά. «Η συνύπαρξή του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαγνίζεται με δύο-τρεις κραυγές και δύο-τρεις καταγγελίες για χρηματισμό κάποιων», πρόσθεσε. «Πρέπει πλέον ο κ. Καμμένος να δείξει στον πατριωτικό κόσμο της χώρας ότι ήταν mea culpa και να καθαρίσει την εικόνα του που είναι θολή», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σε δηλώσεις του ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι συνομιλεί με πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αντικείμενο των συζητήσεων είναι η συνεργασία τους στις εθνικές εκλογές. Ακολούθησε… καταιγισμός διαψεύσεων: Πρώτος πρώτος βγήκε ο Β. Αντώναρος, ο οποίος υπογράμμισε ότι παραμένει στον χώρο του κοινωνικού κέντρου και δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα από τα δεξιά κόμματα.

«Δεν ψάχνω ούτε για κόμμα ούτε για αρχηγό. Δεν μετέχω σε κινήσεις δεξιά της Νέας Δημοκρατίας», ήταν η αντίδραση του Σ. Τσιτουρίδη. Αρνητικοί σε ενδεχόμενη συνεργασία τους με τους ΑΝΕΛ είναι επίσης οι Χρ. Ζώης και Χρ. Μαρκογιαννάκης, ενώ ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος έχει διαχωρίσει προ πολλού τη θέση του από τις διεργασίες που γίνονται πέριξ της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ