Τον πλούτο του λιμανιού πρέπει  να τον καρπωθεί η πόλη

Τον πλούτο του λιμανιού πρέπει να τον καρπωθεί η πόλη

-Τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης

Η διοίκηση του ΟΛΠ θα είναι πιο κερδισμένη εάν επεκτείνει τη συνεργασία της με τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς φορείς ολόκληρης της Περιφέρειας του Πειραιά. Τον πλούτο του λιμανιού θα πρέπει να τον καρπωθεί η πόλη και η επιχειρηματικότητα της ευρύτερης περιοχής και όχι να «μαντρωθεί» μέσα στο λιμάνι η εφοδιαστική και μεταφορική επιχειρηματικότητα.

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος τονίζει παράλληλα πως σε κάθε περίπτωση η επένδυση της Cosco Shipping αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Συμπληρώνοντας ο κ. Κορκίδης δήλωσε «πάγια θέση μας είναι πως, η διοίκηση του ΟΛΠ, θα είναι πιο κερδισμένη, εάν επεκτείνει τη συνεργασία της με τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής.
Η θέση μας για το λιμάνι στηρίζεται στα Ευρωπαϊκά μοντέλα των λιμένων και στη λογική ότι δεν υπάρχει πόλη – λιμάνι στην Ευρώπη που να μην αποκομίζει οφέλη.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, συνέχισε, είναι πως όλοι οι φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, πρέπει να φροντίσουμε, ώστε η σχέση Λιμανιού- Πόλης να μην καταστεί ετεροβαρής με τη ζημία της πόλης».

Ο κ. Κορκίδης επισήμανε ότι «στον βαθμό που οι υποδομές του λιμένα εξελιχθούν κατάλληλα και αξιοποιηθούν ανάλογα, η επένδυση της Cosco μπορεί να αποτελέσει μοχλό περαιτέρω ανάπτυξης της ναυτιλίας, των θαλάσσιων μεταφορών, της κρουαζιέρας αλλά και πολλών άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι προσδοκά το λιμάνι του Πειραιά να αναβαθμιστεί στο μεγαλύτερο της Μεσογείου και στα 5 μεγαλύτερα της Ευρώπης, ενώ συμπλήρωσε ότι το ΕΒΕΠ στηρίζει την προσπάθεια του ΟΛΠ για περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και να εφοδιάζει τα πλοία «γίγαντες των θαλασσών».

Αναφερόμενος στο master plan, ο κ. Κορκίδης παρατήρησε ότι θα πρέπει «να λειτουργήσουν παράλληλα και συνδυαστικά και όχι ανταγωνιστικά τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα, που αφορούν στην πόλη και το λιμάνι, η ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά και το master plan του ΟΛΠ».

Τέλος, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την Πρέσβη της Κίνας και ευχήθηκε να αναβιώσει η ναυπηγοεπισκεύη και να επαναλειτουργήσουν τα ελληνικά ναυπηγεία, όλες οι δεξαμενές, καθώς και κάθε επισκευαστική υποδομή στο Πέραμα.


Σχολιάστε εδώ