7 υποψήφιοι από τον κεντροδεξιό χώρο για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης!

7 υποψήφιοι από τον κεντροδεξιό χώρο για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης!

Σφαγή γίνεται στον χώρο της Κεντροδεξιάς στη Θεσσαλονίκη, στη μάχη για την κατάληψη του δήμου. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους 7 στελέχη του, συμπεριλαμβανομένου και του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ του κ. Ταχιάου, ενώ δεν αποκλείεται εντός των ημερών να… εμφανιστεί και 8η υποψηφιότητα!

Οι 6 υποψήφιοι που έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους στις εκλογές είναι ο Π. Ψωμιάδης, ο Γ. Ορφανός, ο Μ. Κυριζίδης (δημοτικός σύμβουλος με τον Καλαφάτη), Κ. Ζέρβας (πολιτευτής της ΝΔ και πρώην δημοτικός σύμβουλος με τον Μπουτάρη), Μωϋσιάδης (απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ) και Ζαροτιάδης (καθηγητής πανεπιστημίου). Και οι 7 ισχυρίζονται ότι έχουν κόσμο που τους στηρίζει, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς έχουν… διαρρεύσει και ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα κατέβουν μαζί τους για να δείξουν ότι έχουν κόσμο για να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο.

Υπάρχει, πάντως, το ενδεχόμενο και άλλης υποψηφιότητας από τον ίδιο χώρο, κάτι που σημαίνει ότι το προεκλογικό «παιχνίδι» στη Θεσσαλονίκη θα έχει ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, γιατί στην Περιφέρεια ο Τζιτζικώστας δεν έχει πρόβλημα επανεκλογής.

Να σημειώσουμε ότι τα άλλα κόμματα έχουν ανακοινώσει υποψηφίους εκτός του ΚΙΝΑΛ, ενώ έχει ανακοινώσει αυτόνομη κάθοδο και ο Σπ. Βούγιας. Επίσης, λέγεται ότι θα κατέβει και ο κ. Τρεμόπουλος από τους Οικολόγους.

Η πλευρά Μπουτάρη έχει αποφασίσει να γίνει σύσκεψη και των 29 συμβούλων του συνδυασμού, όπου θα αποφασιστεί σε ποιον θα δοθεί το «χρίσμα» του επικεφαλής, που θα στηριχθεί από όλους και από τα στελέχη του συνδυασμού.

Η φιλοσοφία του συνδυασμού είναι ότι η θητεία Μπουτάρη ήταν απόλυτα επιτυχημένη και ωφέλησε τη Θεσσαλονίκη, όμως έκλεισε ο κύκλος της προσωποπαγούς διοίκησης.

Εκτιμάται, πάντως, ότι θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες, που ενδεχομένως να φτάσουν τις 15.


Σχολιάστε εδώ