Σύμβουλοι  του πρωθυπουργού  παρενέβαιναν στη Δικαιοσύνη

Σύμβουλοι του πρωθυπουργού παρενέβαιναν στη Δικαιοσύνη

-Καταγγέλλει ο πρώην… συνεταίρος του…

Μείζον πολιτικό ζήτημα έχει ανακύψει μετά τους υπαινιγμούς (καταγγελίες) του Π. Καμμένου για «χειραγώγηση» της Δικαιοσύνης από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητούν την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συγκεκριμένες καταγγελίες.

Από το βήμα της Βουλής, με τον πλέον επίσημο τρόπο δηλαδή, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε σε συμβούλους του πρωθυπουργού που δίνουν οδηγίες σε δικαστικούς λειτουργούς ως προς τον τρόπο (και τον χρόνο) που θα χειριστούν διάφορες ανοιχτές υποθέσεις.

Οι αναφορές του αυτές ήρθαν να ενισχύσουν τις κατά καιρούς καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για «χειραγώγηση» της δικαιοσύνης εκ μέρους της κυβέρνησης. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πειραιώς υπογράμμισε ότι η σοβαρότατη αυτή καταγγελία χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης.

Πρόσθεσε δε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί ούτε να παριστάνει ότι δεν άκουσε ούτε να σιωπά. Καλείται άμεσα να εξηγήσει τι εννοούσε ο κ. Καμμένος, όπως και ο μέχρι πρότινος συνεταίρος του να πει όλα όσα γνωρίζει για τις ύποπτες παραιτήσεις εισαγγελέων, τις οποίες επίσης κατήγγειλε».

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι «αναφερόμενος ο κ. Καμμένος σε κυρίες συμβούλους του κ. Τσίπρα, που λένε στους δικαστές ‘‘άσ’ το αυτό για παρακάτω’’, φωτογράφισε ευθέως την κ. Β. Θάνου, υπονοώντας ότι μεθοδεύει τις δικαστικές υποθέσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρωθυπουργού».

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού ζήτησε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά. «Επιτέλους, υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρέμβει;», αναρωτήθηκε μιλώντας στη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ