Με χτυπήματα… κάτω από τη μέση συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας

Με χτυπήματα… κάτω από τη μέση συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο δημοτικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Η πόλη μας». Η επιλογή του Νίκου Μπελαβίλα ως επικεφαλής, σε αντικατάσταση της Μαρίας Σταθάκη, που θεωρήθηκε ότι δεν έχει το ειδικό βάρος να οδηγήσει με επιτυχία τον συνδυασμό στις εκλογές, δημιούργησε άσχημο κλίμα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποστασιοποίηση κάποιων στελεχών, αφού θεωρούν ότι ο υποψήφιος που επελέγη δεν τραβάει, αλλά και την αδρανοποίηση κάποιων άλλων, που πίστεψαν ότι η παράταξη δεν έχει τα φόντα να διεκδικήσει κάτι καλό στις εκλογές. Οι… διαλυτικές τάσεις ήταν ορατές ακόμα και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Όλο αυτό το κλίμα έχει προκαλέσει άγχος στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμφανίσουν δραστηριότητα, αναλωνόμενοι σε προσωπικές επιθέσεις κατά του δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Έτσι, πηγαίνουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμαρχος σε κάθε δημοτική κοινότητα για να κάνει απολογισμό του έργου του στους δημότες της κάθε περιοχής και προσπαθούν να του δημιουργήσουν προβλήματα. Την Πέ­μπτη, στις 17 Ιανουαρίου, που ο δήμαρχος έκανε ενημέρωση στους κατοίκους της Β’ Κοινότητας, η κατάσταση… ξέφυγε. Η σύμβουλος του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ Βένα Μελά ρώτησε τον Μώραλη γιατί θέλει να είναι δήμαρχος σε μια πόλη με την οποία δεν έχει δεσμούς και δεν κατάγεται απ’ αυτήν! Και έγινε πανδαιμόνιο.

Ο δήμαρχος στηλίτευσε την κ. Μελά και μίλησε για υποκρισία, όπως και πολλοί δημότες που ήταν στην αίθουσα. Στη συνέχεια όμως ο συνδυασμός της έβγαλε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει ότι προπηλακίστηκε μαζί με τον συνάδελφό της Δημήτρη Γκερλέ! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Φωτό: capital.gr


Σχολιάστε εδώ