Γκιουλενιστές στη Θράκη

Γκιουλενιστές στη Θράκη

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στη Θράκη, καθώς είναι ίσως το μοναδικό μέρος στον κόσμο που η Τουρκία δεν έχει κάνει εκστρατεία εναντίον των στελεχών του κινήματος του Φ. Γκιουλέν. Για να το ξεκαθαρίσουμε όμως.

Τους πρώτους μήνες μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία υπήρξε ένα πρώτο ξεκαθάρισμα δύο-τριών παραγόντων του κινήματος Γκιουλέν στη Θράκη, ενώ εφαρμόσθηκε άλλη τακτική, καθώς «βαπτίσθηκαν» Γκιουλενιστές μειονοτικοί που ήταν αντίθετοι στο προξενείο, τους απαγορεύθηκε η είσοδος στην Τουρκία και στοχοποιήθηκαν από τους γνωστούς μηχανισμούς. Όμως η καλή ιστοσελίδα tourkikanea.gr αποκαλύπτει τι έχει γίνει με τους υπόλοιπους προσκείμενους στον Γκιουλέν, οι οποίοι καθόλου δεν ενοχλήθηκαν από τις τουρκικές υπηρεσίες, γιατί, όπως αναφέρεται, οι δεσμοί που είχαν με το τουρκικό κράτος και τις υπηρεσίες του αποδείχθηκαν πιο ισχυροί. Και αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα τις εξής περιπτώσεις:

α) Υπεύθυνος της οργάνωσης Γκιουλέν στην Ελλάδα και συνεργάτης της ΜΙΤ.

β) Εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Υπεύθυνος εκδόσεων της οργάνωσης Γκιουλέν στην Ελλάδα. Η σύζυγός του ήταν αμειβόμενη από τον ψευδομουφτή Κομοτηνής.

γ) Δημοσιογράφος και συνεργάτης παλιότερα του TRT. Η σύζυγός του ήταν υπεύθυνη γυναικών της οργάνωσης Γκιουλέν στην ελληνική Θράκη.

δ) Διευθυντής σε γνωστή εκπαιδευτική δομή του Γκιουλέν στη Θράκη. Καταγωγή από Εχίνο.

ε) Καταγωγή από Ροδόπη, μόνιμος «εισαγγελέας» κατά της Ελλάδας σε διεθνή φόρουμ. Σπούδασε στο Λύκειο Φατίχ (οργάνωση Γκιουλέν) και μετά στο εξωτερικό με υποτροφία από την οργάνωση Γκιουλέν.

στ) Στενός συγγενής ψευδομουφτή Θράκης. Απόφοιτος του Λυκείου Φατίχ της κοινότητας Γκιουλέν.

ζ) Δημοσιογράφος σε φανατική εθνικιστική εφημερίδα. Παλιά συγκέντρωνε χρήματα, όταν η κοινότητα Γκιουλέν έκανε εράνους. (Μεταφέρουμε τις πληροφορίες αυτές για όσους υπεύθυνους δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στη Θράκη.)

[email protected]


Σχολιάστε εδώ