Φαλιρίσαμε και τα ΕΛΤΑ…

Φαλιρίσαμε και τα ΕΛΤΑ…

Αυτό κι αν δεν είναι μεγάλη επιτυχία

-Το Δημόσιο τους έχει βάλει φέσι 200 εκατ.

Μονοπώλιο ήταν τα ΕΛΤΑ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, κι όμως οι πολιτικοί μας, σημερινοί και χθεσινοί, κατάφεραν να τα χρεοκοπήσουν. Και η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει την προσωρινή διάσωσή τους με… εθελουσία έξοδο 2.000 εργαζομένων, προκειμένου να… μπαλώσουν το άνοιγμα των 93 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 83 εκατ. ευρώ θα βγουν από τη μείωση του κόστους της μισθοδοσίας.

Έχουν… ξεχάσει οι διοικούντες ότι τα ΕΛΤΑ χρωστάνε στον ΕΦΚΑ 25 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές. Την ίδια ώρα, όμως, το Δημόσιο χρωστάει στα ΕΛΤΑ πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο… εξυγίανσης προβλέπει την αποχώρηση από διάφορες θέσεις 2.000 εργαζομένων, από τους οποίους οι 1.806 πρέπει να τα… μαζέψουν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Μάλιστα, το σχέδιο… διάσωσης των ΕΛΤΑ που έχει καταρτίσει η PwC προβλέπει το κλείσιμο 220 καταστημάτων, καθώς και την «αξιοποίηση προσωπικού μέσω… μίσθωσης εργασίας (outsourcing)».

Να σημειωθεί ότι στα ΕΛΤΑ πριν από το 2010 δούλευαν 11.000 άτομα και με τις μνημονιακές εκκαθαρίσεις έχουν μείνει λιγότερα από 6.000.

Όλα αυτά τα σχέδια έχουν κόστος για τους εργαζομένους, που ήδη αντιδρούν και την περασμένη Τετάρτη κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία.


Σχολιάστε εδώ