Άντε να ζήσεις…

Άντε να ζήσεις…

Οι αριθμοί συνεχίζουν να πηγαίνουν κόντρα στις κυβερνητικές θριαμβολογίες, σύμφωνα με τις οποίες τα νοικοκυριά πια ζουν καλύτερα, οι μισθοί έχουν ανέβει και πλέον ο εργαζόμενος μπορεί να ζήσει ανθρώπινα, ενώ ο συνταξιούχος έχει αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά του.

Μακάρι να ήταν έτσι και να σήκωναν στα χέρια τον Αλέξη Τσίπρα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα νοικοκυριά, να τον ψήφιζαν στις εκλογές κραυγάζοντας το… ωσαννά…

Δυστυχώς, εντελώς άλλα λένε οι… άτιμοι οι αριθμοί. Δείτε τους και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
• Ένας στους τρεις μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα έχει καθαρό μισθό 372 ευρώ.
• 599.943 συνταξιούχοι (το 30,41% των 1.972.214 που έχουν σύνταξη γήρατος) παίρνουν έως 500 ευρώ, με τον μέσο όρο να είναι στα 370,17 ευρώ.
• Το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5.100.000 άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48%, 1.500.000 άτομα ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ήτοι με 182 ευρώ τον μήνα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Όταν σχεδόν οι μισοί Έλληνες έχουν περιπέσει σε αυτή την κατάσταση, ποια κυβέρνηση, τωρινή ή προηγούμενη, μπορεί να θριαμβολογεί ότι η οικονομία της χώρας μας πάει καλά, ότι έχει ανακάμψει και πλέον δεν λείπει από το τραπέζι κανένα από τα αναγκαία για την ανθρώπινη επιβίωση αγαθά;


Σχολιάστε εδώ