Γιάννης και Στέφανος, δύο παγκόσμιοι σταρ που διαφημίζουν την Ελλάδα

Γιάννης και Στέφανος, δύο παγκόσμιοι σταρ που διαφημίζουν την Ελλάδα

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Γιάννης Αντετοκούνμπο και Στέφανος Τσιτσιπάς είναι δύο πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα νέων Ελλήνων που διαφημίζουν την Ελλάδα στα πέρατα της Γης. Ο Αντετοκούνμπο είναι η επιτομή του παγκόσμιου σταρ. Ένα φαινόμενο, ο πρώτος τέτοιου βεληνεκούς αθλητής που έβγαλε ποτέ η χώρα. Μια μόνιμη διαφήμιση για την Ελλάδα. Αλλά και ένας κυρίαρχος του σπορ. Ο Γιάννης θα είναι ο αρχηγός της ομάδας της Ανατολής στο προσεχές All Star Game. Ομάδα που θα επιλέξει ο ίδιος! Στην απόλυτη γιορτή του παγκόσμιου μπάσκετ, ο σούπερ σταρ του Σαββατοκύριακου.

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο ιδιαίτερο τέκνο του ελληνικού αθλητισμού συνεχίζει την ανέλιξή του στη λίστα του παγκόσμιου star system. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την παρουσία του στο Open της Αυστραλίας φωνάζει πως στόχος δεν είναι η συμμετοχή, αλλά η κατάκτηση ενός τέτοιου τουρνουά. Πολλών τέτοιων τουρνουά.
Ο Τσιτσιπάς χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ένας από τους εν δυνάμει κορυφαίους του σπορ. Ενας «Αντετοκούνμπο» του τένις. Ένα φαινόμενο στο οποίο υποκλίθηκε και ο καλύτερος όλων, ο Ρότζερ Φέντερερ. Οι περιπέτειές του δεν τελειώνουν στη Μελβούρνη.

Ο Στέφανος θα επιστρέψει και ο Ναδάλ δεν θα είναι πάντα εκεί για να δείχνει τα δόντια του, όπως έκανε φέτος. Το πόσο έξαλλα πανηγύρισε τη νίκη του δείχνει πόσο υπολόγιζε τον αντίπαλο. Το είπε άλλωστε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα: «Ο Στέφανος έχει τα πάντα για να γίνει πολυπρωταθλητής στα τουρνουά του Γκραν Σλαμ». Το βλέπει και ο Ισπανός ότι ο Στέφανος έρχεται. Μπορεί να έχασε μία μάχη, αλλά ο πόλεμος μόλις τώρα άρχισε. Η αλλαγή φρουράς ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη…

Φωτό: to10.gr


Σχολιάστε εδώ