Αλ. Μητρόπουλος: «Δημοσιονομικό σοκ» από τις δικαστικές αποφάσεις προβλέπει το ΔΝΤ! – Απόπειρα επηρεασμού τής λειτουργίας τής Ελληνικής Δικαιοσύνης

Αλ. Μητρόπουλος: «Δημοσιονομικό σοκ» από τις δικαστικές αποφάσεις προβλέπει το ΔΝΤ! – Απόπειρα επηρεασμού τής λειτουργίας τής Ελληνικής Δικαιοσύνης

Απαράδεκτη παρέμβαση του παγκόσμιου Οργανισμού στη Δικαιοσύνη!

Ο Αλέξης Μητρόπουλος αναλύει στο enypekk.gr  τη «Δήλωση Συμπερασμάτων» του ΔΝΤ στο πλαίσιο της «Πρώτης Αποστολής Μεταπρογραμματικής Παρακολούθησης» που δημοσίευσε το Ταμείο στις 25-1-2019. όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «πρόκειται για απόπειρα επηρεασμού τής λειτουργίας τής Ελληνικής Δικαιοσύνης από τον Παγκόσμιο Οικονομικό Οργανισμό και είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα».

Ολόκληρο το κείμενο της ανάλυσης

Ι.«Δημοσιονομικό σοκ» από τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί ή αναμένεται να εκδοθούν τις προσεχείς ημέρες από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περικοπές στις συντάξεις και τα Δώρα, προβλέπει ότι θα προκληθεί το ΔΝΤ.

Στη «Δήλωση Συμπερασμάτων» του ΔΝΤ στο πλαίσιο της «Πρώτης Αποστολής Μεταπρογραμματικής Παρακολούθησης» που δημοσίευσε στις 25-1-2019, αναφέρεται ότι υπάρχει πιθανότητα «δημοσιονομικού σοκ» από τις δικαστικές υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφορικά με τις συντάξεις και τους μισθούς.

Πρόκειται για απόπειρα επηρεασμού τής λειτουργίας τής Ελληνικής Δικαιοσύνης από τον Παγκόσμιο Οικονομικό Οργανισμό και είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

ΙΙ.Ως γνωστόν, το ΣτΕ με τις υπ’αριθ. 2287-2290/2015 είχε κρίνει τις περικοπές των συντάξεων του β’ Μνημονίου αντισυνταγματικές. Με τις ίδιες αποφάσεις είχε κριθεί αντισυνταγματική και η κατάργηση των Δώρων των συνταξιούχων.

Ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 4-10-2018 είχαν συζητηθεί αρκετές προσφυγές κατά επιμέρους διατάξεων του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016). Η δημοσίευση των αποφάσεων επί των εν λόγω προσφυγών αναμένεται τις προσεχείς ημέρες. Στα μέσα Μαΐου του περασμένου έτους ο πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Ν.Σακελλαρίου είχε παραιτηθεί από το λειτούργημά του καταγγέλλοντας παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την τύχη των ανωτέρω προσφυγών.

Εξάλλου στις 23-1-2019 στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ είχε κληθεί η κυβέρνηση (υπουργός Οικονομικών) να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο δεν χορηγεί τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας στους συνταξιούχους αφού η κρίση του έχει καταστεί αμετάκλητη (υπόθεση συνταξιούχου Οδυσσέα Τσολογιάννη).

Τέλος την προσεχή Παρασκευή 1-2-2019 εκδικάζονται ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ οι αναιρέσεις της κυβέρνησης κατά των αποφάσεων του ΣΤ’ Τμήματος που είχαν διατάξει τη χορήγηση των τριών Δώρων και στους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου.

ΙΙΙ.Όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου είναι συνυπεύθυνα για την ψήφιση και υλοποίηση των μνημονιακών ρυθμίσεων που περιέκοψαν τις συντάξεις και τα Δώρα. Επίσης, ενώ είναι συνυπεύθυνες και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα, που ψήφισαν και υλοποίησαν τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις και κατήργησαν τα τρία Δώρα, τώρα αποφεύγουν να πάρουν θέση και να απαιτήσουν τόσο την επαναχορήγησή τους όσο και την υλοποίηση των αμετάκλητων αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

ΙV.Από το 2010 έως το 2018 όλες οι μνημονιακές περικοπές στις συντάξεις έχουν επιφέρει απώλειες για τους συνταξιούχους περισσότερα από 80 δις ευρώ!

Μόνο η κατάργηση των Δώρων και η αύξηση της εισφοράς υπέρ υγείας στις κύριες (από 4 στο 6%) και η επιβολή νέας εισφοράς στις επικουρικές (6%), έχουν στερήσει από τους συνταξιούχους πάνω από 40 δις ευρώ, τα περισσότερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Αντί συγγνώμης όμως στους συνταξιούχους και αντί της επιστροφής τμήματος (έστω) των απωλειών, κυβέρνηση και δανειστές (με την ανοχή του συνόλου των μνημονιακών δυνάμεων) τρομοκρατούν τους συνταξιούχους και την κοινωνία για το δήθεν υπέρογκο δημοσιονομικό κόστος από τις δικαστικές αποφάσεις ενώ οι ίδιοι είναι υπαίτιοι της δημιουργίας του, αφού για χρόνια κωφεύουν και δεν εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν κριθεί αμετάκλητες.

VΤο ΔΝΤ με την πρωτοφανή και απαράδεκτη ανωτέρω δήλωση επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους συνταξιούχους και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία προβάλλοντας το επιχείρημα ότι το επισωρευμένο δημοσιονομικό κόστος (άνω των 20 δις ευρώ) από τις δικαστικές αποφάσεις θα δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική οικονομία και την περαιτέρω πορεία της.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ δίνει στη δημοσιότητα το σχετικό κείμενο στην ελληνική και την αγγλική για να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών και του εγχώριου μνημονιακού προσωπικού.

Ιδού το κείμενο

Στην ελληνική:

«Οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι προκύπτουν από δικαστικές υποθέσεις σε εξέλιξη» (παρ. 3) και «Η αντιμετώπιση πιθανών δημοσιονομικών σοκ από δικαστικές υποθέσεις σε εξέλιξη σχετικά µε βασικές συνταξιοδοτικές και μισθολογικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να βασιστεί στην προετοιμασία ενός προληπτικού σχεδίου.» (παρ.5).

και στην αγγλική:

«Fiscal risks stem from ongoing court cases» (παρ. 3) και «A contingency plan should be prepared to deal with potential fiscal shocks from ongoing court cases to core pension and wage reform.» (παρ.5).


Σχολιάστε εδώ