Καρφί Καραμανλή κατά Τσίπρα: Άλλοι επείγονταν για τη συμφωνία, και όχι η Ελλάδα

Καρφί Καραμανλή κατά Τσίπρα: Άλλοι επείγονταν για τη συμφωνία, και όχι η Ελλάδα

-Αντί εθνικής συνεννόησης, φέρατε τον διχασμό

Αιχμηρός κατά της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού ήταν ο Κ. Καραμανλής στην παρέμβασή του για το θέμα των Σκοπίων, λίγα 24ωρα πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή. Άσκησε αυστηρή κριτική προς τον κ. Τσίπρα αλλά και όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση, τόσο σε θέμα χειρισμών όσο και ουσίας.

Απέδωσε στις κινήσεις της κυβέρνησης «αδικαιολόγητη βιασύνη», ότι δεν αξιοποίησε ως έπρεπε το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα που παρείχε στη χώρα μας η απόφαση της Συνόδου του Βουκουρεστίου το 2008 και, τέλος, ότι αγνόησε τις «εύλογες ανησυχίες» της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ενώ στρεφόμενος κατά του κ. Τσίπρα υπογράμμισε ότι αντί να επιδιώξει την εθνική συνεννόηση με την τακτική του προκάλεσε τον διχασμό.

«Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη», υπογράμμισε στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Καραμανλής. «Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για τη διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση «όφειλε να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών» αλλά και «να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης». Καταλήγοντας σημείωσε ότι «δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

Έντυπη έκδοση


Σχολιάστε εδώ