Αρχές της εβδομάδας το 5ετές ομόλογο για την έξοδο στις αγορές

Αρχές της εβδομάδας το 5ετές ομόλογο για την έξοδο στις αγορές

Το εγχείρημα της επιστροφής στις αγορές θα εκδηλωθεί με ένα πρώτο βήμαστις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου.

Εκτός απροόπτου, το βιβλίο πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τους primarydealers θα ανοίξει τη Δευτέρα ή την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες του “Κεφαλαίου”, με την πρόθεση η έκδοση του πενταετούς να αποδώσει περί τα 2 δισ. ευρώ.

Πρόθεση του “εκδότη” είναι το πρώτο βήμα της επιστροφής στις αγορές μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος να γίνει “με όρους αγοράς”, ήτοι με αποδόσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κλίμα της δευτερογενούς αγοράς, η οποία έχει “παγιδευτεί” στο παρελθόν με εκδόσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών…

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιχειρηθεί να πιεστεί η αγορά για επιτόκια χαμηλότερα εκείνων που η ίδια η αγορά θα θεωρήσει ικανοποιητικά και τα οποία καλύπτουν όλες τις πτυχές του country risk, όπως επισημαίνεται από αρμόδιες τραπεζικές πηγές.

Η “ερμηνεία” αυτής της λογικής που διέπει την έκδοση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πενταετές που θα βγει την επόμενη εβδομάδα θα κινηθεί εκτός απροόπτου σε επιτόκια μεταξύ 3,55% και 3,65%.

Άλλωστε, ακόμα και σε τέτοια επίπεδα η έκδοση θα εμφανιστεί με επιτόκιο κατά μία περίπου μονάδα και πλέον χαμηλότερο από την αντίστοιχη έκδοση του 2014, γεγονός που οδηγεί σε αναχρηματοδότηση των λήξεων με χαμηλότερο κόστος.

Πηγή-φωτο: capital.gr


Σχολιάστε εδώ