25 δισ. ευρώ η ετήσια  παραοικονομία στην Υγεία

25 δισ. ευρώ η ετήσια παραοικονομία στην Υγεία

-Βόμβες Κρεμαστινού -Tο κόλπο των ξένων φαρμακευτικών εταιρειών με τα ιατρικά συνέδρια ακόμη και στη Γη του Πυρός και τα… τουριστικά ταξίδια γιατρών στο εξωτερικό με όλη την οικογένειά τους…

Τα έχει ζήσει όλα από μέσα ως υπουργός Υγείας αλλά και ως καθηγητής της Ιατρικής ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Η Novartis είναι μια από τις πολλές Novartis που έχουν στήσει το πάρτι σε όλον τον χώρο της Υγείας.

Και μάλιστα… πλήρωσε τις μεγάλες ξένες φαρμακευτικές εταιρείες, που έχουν το πάνω χέρι στη χώρα μας, με το να βρεθεί εκτός υπουργείου μόλις ήταν έτοιμο το νομοσχέδιο που είχε φτιάξει με την έγκριση του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Ένα νομοσχέδιο το οποίο έκλεινε τις πόρτες αλλά και την κάθε τράπουλα…

Και το νομοσχέδιο του Κρεμαστινού πετάχτηκε στον σκουπιδοτενεκέ.
Έτσι, το πάρτι όχι μόνο συνεχίσθηκε αλλά και επεκτάθηκε σε ό,τι κινείται σε όλο το μέτωπο της Υγείας.
Τα είπε ωμά στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» το βράδυ της περασμένης Τρίτης με αφορμή ένα άρθρο του στα «Νέα» με τίτλο «Σκάνδαλο ή σύνδρομο Novartis;».

«Η υπόθεση Novartis, όπως και η υπόθεση Siemens για την Ελλάδα θα ήταν τελείως ανύπαρκτες εάν οι ΗΠΑ δεν απεκάλυπταν παγκόσμια τα παράνομα κυκλώματά τους προκειμένου να προασπίσουν τα αμερικανικά συμφέροντα».

Υπάρχει λύση, αρκεί να τα βάλεις με τα κυκλώματα
Το λέει ωμά ο Δημήτρης Κρεμαστινός: «Η τίγρης πρέπει να υπάρχει στη φύση, αλλά ξεδοντιασμένη. Χωρίς δόντια και νύχια, θα είναι απλά μια ήσυχη γατούλα και όχι η γνωστή τίγρης». Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Η πρόταση του πρώην υπουργού Υγείας έχει ως εξής:

«Πρώτος στόχος του κυκλώματος της παραοικονομίας στην Υγεία είναι να διασφαλίσει τις υψηλότερες δυνατές τιμές για το υπό προώθηση προϊόν. Είτε πρόκειται για φάρμακο είτε για επεμβατική συσκευή. Αυτό επιχειρείται μέσω συμβούλων του υπουργείου Υγείας ή πολιτικών προσώπων που επηρεάζουν τον υπουργό. Δεύτερος στόχος της παραοικονομίας είναι οι ιατροί στο σύνολό τους και ιδιαίτερα οι συνταγογράφοι. Στην κατηγορία αυτή στρατεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών εκ των κάτω προς τα άνω.

Ολόκληρες οικογένειες γιατρών, μετά των συγγενών τους, παρακολουθούν τα λεγόμενα ‘‘διεθνή συνέδρια’’, που διεξάγονται ακόμα και στη Γη του Πυρός. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί».

«Τα ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα είναι περισσότερα από όλα τα συνέδρια που διεξάγο­νται στην Ευρώπη, με κινητήριο δύναμη τα διάφορα ‘‘εκπαιδευτικά ινστιτούτα’’. Στην Ελλάδα π.χ. υπάρχουν τουλάχιστον 5 ‘‘επιστημονικές εταιρείες’’ που υποτίθεται ότι λειτουργούν ερευνητικά για τη χοληστερίνη και τα λιπίδια. Αντίστοιχες εταιρείες υπάρχουν για κάθε ιατρικό θέμα και όχι για κάθε ιατρική ειδικότητα αυτή καθαυτή, που είναι το αυτονόητο.

Τα απλά μέτρα που πρέπει να ληφθούν νομοθετικά για να σταματήσει ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία περί πάταξης της παραοικονομίας στην Υγεία αφορούν τους τρόπους της ακύρωσης των πάσης φύσεως κυκλωμάτων. Οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι εταιρείες ιατρικών προϊόντων δεν θα πρέπει να εκπίπτουν φορολογικά για τα έξοδα που αφορούν την εγγραφή, τη μετακίνηση, τη διαμονή στα ξενοδοχεία γενικά των ιατρών.

Οι πανεπιστημιακοί και γενικά οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πρέπει να οργανώνουν τα συνέδριά τους αποκλειστικά εντός των μονάδων τους (κλινικές και εργαστήρια) και να απαγορεύεται η συμμετοχή τους σε συνέδρια που επιχορηγούν φαρμακευτικές εταιρείες μέσω δήθεν ‘‘επιστημονικών ιδρυμάτων’’, των οποίων οι ίδιοι είναι ιδρυτικά μέλη και μέλη των συμβουλίων τους».


Σχολιάστε εδώ