Το δημοψήφισμα, η μόνη ακριβής αποτύπωση της λαϊκής βούλησης για το Σκοπιανό

Το δημοψήφισμα, η μόνη ακριβής αποτύπωση της λαϊκής βούλησης για το Σκοπιανό

Του
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
Διευθύνοντος Συμβούλου ΕΑΣ
πρ. Βουλευτή Αχαΐας


Μετά το πέρας της θυελλώδους συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έγιναν πλέον σαφείς οι θέσεις των κομμάτων σε σχέση με την υπό ψήφιση Συμφωνία των Πρεσπών και ο ελληνικός λαός τις γνωρίζει ξεκάθαρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται μετά μανίας τη συμφωνία, όπως ψηφίστηκε από τη Σκοπιανή Βουλή, η Νέα Δημοκρατία θα ήθελε μια καλύτερη συμφωνία, με την παρουσία του όρου «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια να κερδοσκοπήσει ψηφοθηρικά σε θολά νερά, το ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει χωρίς συγκεκριμένη πρόταση και το Ποτάμι τελεί εν αναμονή των εξελίξεων.

Η μόνη ξεκάθαρη θέση είναι του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ: Καμία χρήση του όρου «Μακεδονία», ούτε αυτούσια ούτε ως παράγωγο στη συμφωνία με τα Σκόπια.

Η θέση αυτή έχει αναλυθεί με επάρκεια και κάθε αντίθετη άποψη θέτει σε κίνδυνο την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και, μελλοντικά, την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Η θέση αυτή αποτελεί την εθνική γραμμή, όπως καθορίστηκε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, το 1992, η οποία ουδέποτε αναθεωρήθηκε έκτοτε. Εάν έπρεπε να πάμε σε διαφορετική γραμμή, όφειλε η πολιτική ηγεσία
μέχρι σήμερα να την επαναπροσδιορίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ο Πάνος Καμμένος, από τότε μέχρι σήμερα, υποστηρίζει μετά πάθους αυτήν τη γραμμή και διαφώνησε και με την Ενδιάμεση Συμφωνία (FYROM) και με το περιβόητο Βουκουρέστι, το 2008. Και αυτό αποδεικνύεται από τα πρακτικά της Βουλής.

Σήμερα ο Καμμένος, επίκαιρα, ουσιαστικά και επίσημα, μόλις έρχεται στην ελληνική πλευρά και προγραμματίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραιτείται από υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση και οδηγεί τον πρωθυπουργό, που πρωτοστατεί για την ψήφιση της συμφωνίας αυτής, σε αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, την οποία τελικά αυτός έλαβε, παρά την καταψήφιση από τους ΑΝΕΛ.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ξεκάθαρη θέση για τη Μακεδονία μας.

Σημειώνω ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έγινε στη βάση της συμφωνίας για δύο εξαιρετικά μείζονα ζητήματα για την πορεία της χώρας. Να βγει η Ελλάδα από τα Μνημόνια και να αντιμετωπιστεί, όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, το τεράστιο πρόβλημα της διαπλοκής. Το πρώτο επετεύχθη και το δεύτερο ακολουθεί την πορεία του ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Επίσης, δεν πρέπει να διαφεύγει ότι οι ΑΝΕΛ, έχοντας χαράξει με σαφήνεια κόκκινες γραμμές εκτός των εθνικών θεμάτων και σε άλλα, καίριας σημασίας ζητήματα, όπως της ορθόδοξης θρησκείας μας, τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, απόκτησης ιθαγένειας κ.ά., κατέστησαν σαφώς τις διαφορές τους και καταψήφισαν τα σχετικά νομοσχέδια.

Σήμερα στο Σύνταγμα ο ελληνικός λαός βροντοφωνάζει «ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών».
Αυτός ο λαός δεν είναι εθνικιστής, ούτε άγεται και φέρεται από ακραίους και αυτό οφείλει να το προσέξει ιδιαίτερα η κυβέρνηση.

Οι Έλληνες ορθώνουν το ανάστημα όταν αντιλαμβάνονται με το αλάθητο αισθητήριό τους ότι η πατρίδα κινδυνεύει.

Και έχουν όλοι γνώση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν παρασύρονται. Μόνο κριτήριο είναι ο πατριωτισμός τους.

Πρέπει, λοιπόν, να σταματήσει κάθε διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή και ο πρωθυπουργός να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως άλλωστε έκαναν και οι Σκοπιανοί, για να αποφασίσουν οι Έλληνες για το εξαιρετικό αυτό θέμα της Μακεδονίας μας.

Η ιαχή από το Σύνταγμα και απ’ ολόκληρη την Ελλάδα «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» είναι αυτή που πρέπει να συγκλονίσει τον πρωθυπουργό.

Αν δεν την ακούσει, θα το πληρώσει πολύ ακριβά και αυτός, αλλά, δυστυχώς, και η πατρίδα μας.


Σχολιάστε εδώ