Τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας

Τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας

Επικυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο και τώρα περιμένουμε τα επόμενα βήματα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί αυτή η… ιστορική συμφωνία μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Τα επόμενα βήματα αναλυτικά:

> Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα υπογράψει το νόμο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και μετά θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και θα αποσταλεί ενημέρωση στην ειδική γραμματεία του NATO ότι κυρώθηκε.

> Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι (29) στο NATO θα υπογράψουν το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στη Συμμαχία και αυτό θα το στείλουν στις χώρες τους για επικύρωση από τα εκεί Κοινοβούλια.

> Πρώτη θα το επικυρώσει η ελληνική Βουλή και θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση της επικύρωσης και του πρωτόκολλου εισδοχής στο NATO στα Σκόπια.

> Τα Σκόπια με τη σειρά τους, θα στείλουν στην Αθήνα και στον ΟΗΕ ενημέρωση ότι τίθεται σε ισχύ η συμφωνία και ταυτόχρονα θα αποστείλουν επιστολή στα κράτη – μέλη του ΟΗΕ και στους διεθνείς οργανισμούς πως το νέο όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και με αυτό θα αναγνωρίζεται από εδώ και στο εξής.

> Τέλος ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας θα υπογράψει το κυρωμένο από τη Βουλή πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο NATO και θα αποσταλεί στο NATO στην Ουάσιγκτον (που είναι θεματοφύλακας της συμφωνίας) τη σχετική ρηματική διακοίνωση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.


Σχολιάστε εδώ