Είναι μόνο 40.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ;

Είναι μόνο 40.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ;

Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος μέσα στα πολλά που είπε ανέφερε και την πληροφορία ότι απομένουν περί τις 40.000 ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις. Όμως, αυτόν τον ισχυρισμό του απορρίπτουν αξιόπιστες πληροφορίες, οι οποίες μιλάνε για έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό εκκρεμοτήτων από αυτόν που ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός.

Συγκεκριμένα, όπως λέγεται από πλευράς εκπροσώπων των εργαζομένων, εδώ και καιρό παρουσιάζεται το παράδοξο φαινόμενο των χιλιάδων συνταξιοδοτικών αιτήσεων που ενώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα για λόγους που σχετίζονται με το ότι δεν προσκομίστηκε κάποιο δικαιολογητικό ή έγγραφο από τη μεριά του ασφαλισμένου ή επειδή εκκρεμεί η αποστολή κάποιου δικαιολογητικού από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ώστε να προχωρήσει η συνταξιοδοτική υπόθεση, τελικά, με απόφαση άγνωστο ποιου, αυτός ο συνταξιοδοτικός φάκελος χαρακτηρίζεται ως κλεισμένος από το μηχανογραφικό σύστημα του ΕΦΚΑ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φεύγει από τη λίστα των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων και να πηγαίνει σε μια νέα λίστα αδρανών συνταξιοδοτικών υποθέσεων, οι οποίες, όμως, δεν προσμετρώνται στον συνολικό αριθμό των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων. Έτσι, επιτυγχάνεται μια πλασματική μείωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων, που σαφέστατα στοχεύει στο να αναδειχθεί η δήθεν αποτελεσματικότητα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας αλλά και του ΕΦΚΑ έναντι των προγενέστερων κυβερνήσεων. Διερωτάται κανείς, είναι, άραγε, νόμιμο αυτό που καταγράφουμε;

Περιμένουμε από τους αρμοδίους τις απαντήσεις τους.


Σχολιάστε εδώ