Του φταίει ο λαός…

Του φταίει ο λαός…

Ποιανού; Του κ. Θόδω­ρου Πάγκαλου. Όταν, όμως, τον ψήφιζε ο λαός και ήταν επί 32 χρόνια στη Βουλή, ήταν καλός… Και μάλιστα τον είχε τιμήσει και με το παραπάνω ο λαός τον κ. Πάγκαλο.

Το ’81 είχε πάρει 7.000 σταυ­ρούς και το 2012… 76.000. Και… ετελεύτησε πολιτικά έχοντας θητεύσει στη θέση του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, ή του αναπληρωτή πρωθυπουργού, κατά τον επίσημο τίτλο.

Και η ανταπόδοσή του τώρα που είναι εκτός, σύμφωνα με όσα είπε στο δισέλιδο στα «Νέα» με τίτλο «Τα ετερώνυμα έλκονται» του Θανάση Θ. Νιάρχου, είναι η εξής:
• «Ο ελληνικός λαός μού ζητούσε συνεχώς ρουσφέτια, δεν έκανα ποτέ κανένα. Ο ελληνικός λαός επιδοκιμάζει και επο­μένως διαφθείρει τους πολιτικούς που του κάνουν τα χατίρια».
• «Ο λαός ήθελε ρουσφέτια και ατομικές εξυπηρετήσεις. Ο ελληνικός λαός είναι ένας εξατομικευμένος λαός, δεν έχει στοιχειώδη πολιτική αγωγή».
• «Η ελληνική δημοκρατία στην ουσία αποτελεί μια δικτατορία των δημοσίων υπαλλήλων».

Αυτός είναι ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος. Για όλα φταίει ο λαός… Το… έγκλημα του οποίου είναι ότι το δημοκρατικό πολίτευμα, που το επινόησαν οι αρχαίοι μας, με θεμελιωτή τον Κλεισθένη, δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να ψηφίζει. Δεν φταίνε, όμως, οι πολίτες αν άλλα τους λένε ότι θα κάνουν και άλλα κάνουν όταν παίρνουν το γκουβέρνο, αν γίνονται κωλοτούμπες, με πολύ λίγες εξαιρέσεις, που τίμησαν την ψήφο του λαού.


Σχολιάστε εδώ