Ποιους ανεξάρτητους έχει βάλει στο… μάτι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Ποιους ανεξάρτητους έχει βάλει στο… μάτι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Δίχτυα προς τους ανεξάρτητους βουλευτές ρίχνει ο Π. Καμμένος με στόχο την ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, που το τελευταίο διάστημα καταγράφει διαρροές και… απώλειες. Πληροφορίες από παράγοντες των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος ακολουθεί τακτική προσέγγισης σε συγκεκριμένους βουλευτές και προσπαθεί να τους πείσει να ενταχθούν στο κόμμα του εν όψει εκλογών.

Λέγεται δε ότι ο Αρ. Φωκάς δεν θα είναι ο μόνος που θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή Κ. Κατσίκη, ο οποίος είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «πολύ σύντομα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ θα φτάσει τον αριθμό 10»!

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητήσεις υπάρχουν κατά πρώτον με τον Ν. Νικολόπουλο, αν και προς το παρόν δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Ο τελευταίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι δεν τίθεται θέμα επανένταξης και συνεργασίας του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Πλην, όμως, αν επιλέξει να παραμείνει στην κε­ντρική πολιτική σκηνή και να μην κατέβει υποψήφιος για το Δήμο Πατρέων, τότε τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται.

Λέγεται επίσης ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος με τον βουλευτή Γ. Λαζαρίδη, ο οποίος είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ αλλά τώρα είναι ανεξάρτητος. Δεν φαίνεται να έχουν βάση οι φήμες ότι κρούση για ένταξη στο κόμμα έγινε και στον ανεξάρτητο εκλεγμένο με τη Χρυσή Αυγή βουλευτή Μεσσηνίας Δ. Κουκούτση.

Αυτήν τη στιγμή η ΚΟ των ΑΝΕΛ αριθμεί έξι μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του Π. Καμμένου. Πρόκειται για τους: Κ. Κατσίκη, Μ. Τσαρουχά – Κόλλια, Κ. Ζουράρι, Θ. Παπαχριστόπουλο και τον… νεοαποκτηθέντα Αρ. Φωκά. Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει πει ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και αμέσως μετά θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα. Αν τηρήσει τη δέσμευσή του, αυτός που θα τον διαδεχθεί θα είναι ο Τ. Κουίκ, ο οποίος βρίσκεται ήδη με το… ενάμισι πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά συνέπεια δεν θα υπολογίζεται στην ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ακόμη και έτσι πάντως ο κ. Καμμένος θα διατηρήσει τον κρίσιμο αριθμό των πέντε βουλευτών και μαζί τα προνόμια σε επίπεδο Κοινοβουλίου (θα συνεχίσει να μιλάει στις συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών).


Σχολιάστε εδώ