Π. Κρητικός: Εκλογικό το έτος 2019, εκτός εάν…

Π. Κρητικός: Εκλογικό το έτος 2019, εκτός εάν…


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ
και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής


Σε ό,τι αφορά ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι βέβαιο ότι το 2019 είναι εκλογικό. Για τις βουλευτικές εκλογές ενδεχομένως όχι.

Η όποια εξέλιξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία, είτε ψηφιστεί από τη Βουλή είτε όχι, θα αποτελεί βρόχο στον λαιμό του Τσίπρα. Στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιφέρειες (Πελοπόννησος, Κρήτη κ.λπ.) θα περισφίγγεται ο βρόχος στον λαιμό του. Υπάρχει επίσης και η άλλη θηλιά, που αφορά την επιδείνωση της οικονομίας, η οποία θα περισφίγγεται και αυτή στον λαιμό του.

Όμως, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του επιθυμούν διακαώς (αλλά και κάποιοι έξωθεν) να παραμείνουν στην εξουσία. Το επιθυμούν, όπως και κάποιοι πολιτικοί τους πρόγονοι, οι οποίοι προσπάθησαν να καταλάβουν (ως μειοψηφία) την εξουσία με ένοπλη βία. Πώς θα την αφήσουν τώρα, που την κατέκτησαν με την εξαπάτηση (απάτη);

Παρόμοια εξαπάτηση δεν είναι εφικτή, παρά την άκρατη παροχολογία και τις υποσχέσεις και ενδεχομένως και άλλα δήθεν φιλολαϊκά μέτρα που έχουν στον νου τους οι ΚΑΡΑΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (Καραμανλικοί, ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ).

Όμως το τελευταίο του χαρτί ο κ. Τσίπρας δεν το έχει παίξει ακόμα. Ποιο είναι αυτό το χαρτί; Μα, το χαρτί της προβοκάτσιας, η οποία θα στηθεί μετά τις ευρωεκλογές.
Ας το έχουν υπόψη τους οι ηγεσίες της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η προβοκάτσια είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ και, όπως είναι γνωστό, το DNA κληρονομείται.
Με ποια μορφή θα εκδηλωθεί αυτή η προβοκάτσια, δεν γνωρίζω. Αν όμως λάβουμε υπόψη ορισμένες δηλώσεις, όπως του κ. Αποστολάκη (ισοπέδωση), του κ. Καμμένου (συντριβή), του κ. Σγουρίδη (θερμό επεισόδιο), σημαίνει ότι είναι έτοιμο το σενάριο θερμού επεισοδίου, που μεταφράζεται εύκολα σε σενάριο εμπόλεμης κατάστασης.

Κατά το άρθρο 53, παράγραφος 3 του Συντάγματος, σε περίπτωση πολέμου η θητεία της Βουλής παρατείνεται μέχρι τη λήξη του πολέμου. Ακόμη και αν η Βουλή (συνεχίζει η παράγραφος 3 του άρθρου 53) έχει διαλυθεί, η Βουλή αναβιώνει μέχρι τη λήξη του.

Μια τέτοια εξέλιξη θα βόλευε τον κ. Τσίπρα να παραμείνει στην εξουσία, όπως και τους προστάτες του.
Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθούσε τους Αμερικανούς να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο ως διαιτητές.
Περιττό να τονιστεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει και ραγδαίες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αντί να σκέπτεται ο κ. Τσίπρας τις προβοκάτσιες, ας αποφασίσει, στο όνομα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, να προκηρύξει το ταχύτερο εκλογές και όποια κυβέρνηση προκύψει, στο όνομα του εθνικού συμφέροντος και της Δημοκρατίας, να στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που θα προκύψουν από τις εκλογές, μήπως σωθεί η πατρίδα. Μήπως και ανατραπούν τα σχέδια εχθρών και «φίλων».


Σχολιάστε εδώ